Alte dovezi incontestabile privind mormantul Mantuitorului nostru Iisus Hristos

Mormantul Domnului nostru Iisus Hristos se afla in vechea cetate a Ierusalimului, in Biserica ‘Sf. Mormant’. Acest lucru este atestat de dovezi biblice si arheologice, precum si de marturiile pelerinilor din primele secole crestine. Astazi, aducem alte precizari cu privire la acest fapt, dupa ce luni a fost lansat la New York un film, realizat de Simcha Jacobovici si James Cameron, in care se sustine ca mormantul descoperit in 1980, in cartierul Talpiot, din partea noua a orasului Ierusalim, ar fi al Mantuitorului Iisus Hristos. Marturiile care atesta faptul ca adevaratul mormant al Domnului se afla in capela ‘Ingerului’ din Biserica ‘Sf. Mormant’ sunt numeroase si foarte credibile. Cateva dintre acestea au fost evidentiate de catre pr. conf. dr. Ion Vicovan, prodecan al Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi, in cadrul emisiunii ‘Dialogurile Trinitas’, difuzata aseara la postul de radio Trinitas: ‘Daca citim Sf. Evanghelii, care reprezinta o marturie istorica de necontestat, vom vedea ca cei patru evanghelisti descriu chiar cu multe amanunte locul unde a fost inmormantat Iisus Hristos. Mai mult, sunt mentionate cateva persoane, in mod special femeile mironosite, inclusiv Sf. Apostol si Evanghelist Ioan, dar si altii, care L-au urmat pe Hristos si au fost la locul respectiv. Au fost alaturi de El pana la locul rastignirii, apoi au privit unde L-au pus in mormant, cand s-au pregatit miresme pentru a unge trupul Domnului. Deci, ei mereu au avut in ochi locul acesta, mormantul. De fapt, era singura legatura concreta intre aceste persoane si Iisus Hristos. De aceea, este locul cel mai sfant al crestinilor, singura marturie concreta, palpabila, materiala, iar din acest fir vedem ca ei mereu au stiut unde este mormantul. Toate celelalte care au aparut in timp au confirmat acest fapt. Mai mult, insusi ingerul, in momentul in care cautau femeile purtatoare de mir, le-a spus ca ‘iata locul unde fusese pus. El nu este aici’. Autenticitatea mormantului si continuitatea lui ca loc sfant, faptul ca se coboara Sfanta Lumina in locul unde este Sf. Mormant este iarasi un argument foarte important. Este o Lumina care se coboara din cer si care confirma, fara dubii, ca acolo este locul mormantului’.

Un alt invitat al emisiunii ‘Dialogurile Trinitas’ de aseara, pr. Iosif Dorcu, paroh al Catedralei romano-catolice ‘Sf. Fecioara Maria, Regina’ din Iasi, a infirmat posibilitatea ca mormantul descoperit in 1980, in cartierul Talpiot, din partea noua a orasului Ierusalim, sa fie mormantul Mantuitorului nostru Iisus Hristos: ‘Unde s-a gasit acolo Talpiotul, pentru cei care nu stiu, este foarte departe de cetatea sfanta. Or, nu putem sa gandim mormantul Domnului foarte departe de asta. Daca l-am fi gandit poate pe Muntele Maslinilor, unde este acel cimitir imens, evreiesc, Valea lui Iosafat, dar nicicum in Talpiot, care este un cartier marginas al Ierusalimului’.

Dupa consultarea tuturor dovezilor privitoare la locul in care se afla adevaratul mormant al Mantuitorului Iisus Hristos, se poate spune foarte clar ca filmul lui James Cameron face parte dintr-o strategie de marketing, foarte bine pusa la punct, menita sa aduca realizatorilor importante castiguri materiale. Acest lucru a fost subliniat, tot in cadrul emisiunii ‘Dialogurile Trinitas’ de aseara, de catre Florin Zamfirescu, director editorial al cotidianului crestin ‘Lumina’ si al saptamanalului ‘Lumina de Duminica’: ‘Este interesant ca aceasta dezvaluire a lui James Cameron s-a facut chiar in ziua in care se faceau comentariile despre premiile Oscar, ceea ce spune mult. Este vorba de o frustrare a unui regizor care poate credea ca in continuare poate fi in box-office si ca va fi foarte curtat de lumea filmului. Totul pare destul de insailat si de improvizat. Faptul ca eu gasesc un mormant in care scrie Nicolae si Elena, nu inseamna ca este mormantul sotilor Ceausescu. Comparatia este usor ridicola, dar ne duce exact la continutul si la partea importanta a acestui demers. Este derizibil ceea ce se propune, deoarece nu are nici macar un fundament stiinfitic, fiind un joc de imagine, de marketing, pentru acest film documentar, care nu stim cat o sa impresioneze opinia publica’.

Comentarii Facebook


Știri recente