Alimente pentru sinistrații din județul Buzău

Parohiile Tohanul Nou – Protopopiatul Bran-Zărnești, și ‘Cuvioasa Parascheva’ – Triaj și Ghimbav din Protopopiatul Brașov au organizat o colectă pentru sinistrații de pe urma căderilor de zăpadă. Alimentele colectate au fost duse recent în satul Căldărușanca, județul Buzău.

La îndemnul și cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, preotul Ion Manea, de la Parohia Tohanul Nou, preoții Andrei Sicoe și Mihail Sicoe, de la Parohia Triaj-Brașov, și preoții Dumitru Comșa și Călin Comșa, de la Ghimbav, au sensibilizat credincioșii din parohiile pe care le păstoresc asupra datoriei creștinești de-a veni în sprijinul celor afectați de înzăpezirile din ultima perioadă. Credincioșii au donat atât alimente neperisabile, cât și sume de bani, care au fost folosite pentru cumpărarea unor produse alimentare, precum ulei, făină, zahăr, mălai, paste făinoase, conserve de legume și pâine. Cantitatea totală de alimente a ajuns la două tone.

Delegația care a dus alimentele la Căldărușanca a fost condusă de părintele Ion Manea și formată din trei persoane din aceeași parohie și a fost întâmpinată de reprezentanții Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei. Părintele protopop Ștefan Vișan, al Protopopiatului Buzău I, a direcționat ajutoarele către satul Căldărușanca, comuna Glodeanu Sărat, județul Buzău, unde majoritatea gospodăriilor au fost grav afectate de zăpezi.

Bătrâni singuri și neajutorați

La împărțirea alimentelor, un rol important l-au avut preotul paroh de la Căldărușanca și consilierii parohiei.

‘Acțiunea a avut pentru mine o semnificație aparte, pentru că sunt născut în Buzău și totodată am absolvit Seminarul Teologic ‘Chesarie Episcopul’ din Buzău. Încă mai erau case unde ajungeai mergând pe zăpadă peste garduri, mai erau troiene și de aproape 4 metri înălțime, și mai ales era multă amărăciune. Am fost așteptați de părintele paroh Gheorghe Tatu și împreună cu acesta am început să împărțim din casă în casă, până la căderea serii, alimentele creștinilor năpăstuiți de vremea potrivnică din ultimul timp. Mulți dintre credincioși erau bătrâni singuri, unii chiar țintuiți la pat din cauza slăbiciunilor bătrâneții’, a spus părintele Ion Manea.

Alimentele care nu au fost distribuite în prima zi au fost preluate de părintele paroh din satul Căldărușanca, împreună cu membrii Consiliului Parohial. Împărțirea alimentelor a continuat a doua zi și a fost condusă de părintele paroh și de consilierii bisericești. Donațiile oferite celor năpăstuiți au fost ‘un semn de speranță în astfel de încercări’, a mai spus părintele Manea după cum ne informează Ziarul Lumina. ed. Transilvania.

Comentarii Facebook


Știri recente