Alexandria își sărbătorește azi ocrotitorul

Locuitorii municipiului Alexandria sunt astăzi în sărbătoare. Ample manifestări religioase, dar și laice au loc în aceste zile, cu prilejul sărbătoririi ocrotitorului orașului, Sfântul Ierarh Alexandru. Ieri seară, credincioșii au fost invitați să participe la o procesiune cu icoana sfântului pe străzile municipiului. Procesiunea a pornit din fața Catedralei episcopale ‘Sfântul Alexandru’, unde se află și sarcofagul cu osemintele domnitorului Alexandru Dimitrie Ghica, considerat întemeietorul localității, în anul 1834, după cum informează „Ziarul Lumina”.

În fruntea procesiunii a fost Preasfințitul Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, înconjurat de un numeros sobor de preoți din eparhie. Astăzi, de ziua Sfântului Alexandru, sărbătoarea va continua cu oficierea Sfintei Liturghii arhierești la Catedrala episcopală. Zilele trecute a avut loc aniversarea a 15 ani de la întemeierea Episcopiei Alexandriei și Teleormanului, prilej cu care a avut loc lansarea unui album și a unei medalii aniversare.

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sfântului Ioan Botezătorul ajung la Urziceni

Credincioșii din Urziceni pot aduce cinstire moaștelor Sfântului Ioan Botezătorul în Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, la finalul acestei săptămâni. Sfintele moaște ajung joi după-amiază, la ora 15.30. „Preoți, credincioși și copii purtând flori…