Alegeri pentru noii membri, clerici și mireni, ai Adunării Eparhiale a Dunării de Jos

În conformitate cu Decizia Patriarhală nr. 2/2010 transmisă de Cancelaria Sfântului Sinod și în baza Ordinului circular nr. 571/2010 emis de Consiliul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, joi, 15 aprilie 2010 s-au desfășurat alegerile de membri clerici și mireni în Adunarea eparhială pentru o nouă perioadă de 4 ani, respective 2010-2014.

În cadrul celor 10 circumscripții electorale ale eparhiei, lucrările s-au desfășurat în bisericile din cele mai importante localități ale județelor Galați și Brăila, sub președinția unui delegat eparhial, desemnat de Chiriarh, conform prevederilor art. 66 din Regulamentul pentru alegerea organismelor deliberative, informează edj.ro.

Fiecare parohie a avut ca delegați clericii slujitori din parohia respectivă, precum și un delegat mirean. După citirea ordinului circular, colegiile electorale preoțești s-au întrunit separat de cele mirenești, în același loc, dar la ore diferite, procedându-se la votarea propriu-zisă a candidaților. Preoții au ales un reprezentant al lor pentru Adunarea Eparhială, iar mirenii au ales doi reprezentanți mireni pentru Adunarea Eparhială.

Comentarii Facebook


Știri recente