Alegeri pentru Adunarea Eparhială în Episcopia Caransebeșului

În conformitate cu adresa Cancelariei Sfântului Sinod nr. 10.528/2013 privitoare la stabilirea calendarului alegerilor pentru organismele deliberative și executive eparhiale din perioada 2014-2018 și potrivit deciziei patriarhale nr.1/2014, în temeiul art. 65-67 din Regulamentul pentru alegerea, funcționarea și dizolvarea organismelor deliberative și executive în parohiile, protopopiatele și eparhiile din Patriarhia Română, potrivit hotărârii Permanenței Consiliului Eparhial cu nr. 520-D/2014, joi, 8 mai, în Episcopia Caransebeșului au avut loc alegerile membrilor clerici și mireni în Adunarea Eparhială, după cum ne-a transmis Diac. Pavel Canea.

Pentru buna desfășurare a alegerilor, în fiecare dintre cele zece circumscripții care s-au organizat în Eparhia Caransebeșului, a fost câte un delegat eparhial, care a și prezidat colegiul electoral preoțesc și mirenesc. În deschidere delegații eparhiali au arătat importanța întrunirii, citindu-se ordinul circular nr.530/A, prin care se dispune alegerea membrilor Adunării Eparhiale pentru o perioadă de patru ani în mandatul 2014-2018. Au fost prezentate listele cu preoții înscriși în Cercul electoral și a urmat constituirea birourilor electorale prin alegerea a doi preoți și un secretar, din rândul membrilor prezenți. În continuare s-au desfășurat alegerile membrilor în Adunarea Eparhială, prin vot secret. La acest scrutin, după rânduială, s-au ales zece membrii clerici și douăzeci de membri mireni, pe o perioadă de patru ani.

Cei 30 de membrii aleși au primit mandatele pe care le vor prezenta la constituirea Adunării Eparhiale a eparhiei Caransebeșului. Aleșii vor reprezenta clerul și poporul în forul deliberativ de conducere al eparhiei în urma validării de către Cancelaria Sfântului Sinod.

Comentarii Facebook


Știri recente