Alegeri pentru Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Bucureștilor

Întrucât mandatele actualilor membri ai Adunărilor Eparhiale, clerici și mireni, aleși în ziua de 4 mai 2006, expiră anul acesta, în numeroase eparhii ale Patriarhiei Române s-au organizat astăzi, 15 aprilie, alegeri pentru Adunările Eparhiale. În Arhiepiscopia Bucureștilor, în cele 10 circumscripții electorale, au fost desemnați astăzi noi reprezentanți ai clerului și credincioșilor pentru organismul deliberativ în toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei.

Cea de-a 4-a circumscripție electorală a Arhiepiscopiei Bucureștilor a reunit astăzi, la Biserica „Șerban Vodă”, delegații din parohiile Sectorului 4 al Capitalei, Protopopiatul III. Alegerile s-au desfășurat prin vot secret, fiind precedate de o slujbă de Te-Deum.

Mai multe informații cu privire la desfășurarea alegerilor în Arhiepiscopia Bucureștilor a oferit pentru TRINITAS TV, Părintele Consilier Nicolae Dascălu, Președintele Circumscripției Electorale nr. 4 din Arhiepiscopia Bucureștilor: „Fiecare parohie a avut ca delegați clericii slujitori din parohia respectivă, precum și un delegat mirean. Întrunirea s-a desfășurat în două părți. Prima parte a fost Colegiul electoral preoțesc, iar cea de-a doua Colegiul electoral mirenesc. Așadar, preoții au ales un reprezentant al lor pentru Adunarea Eparhială, iar mirenii, cei care au fost delegați de parohii au venit aici și au ales doi reprezentanți mireni pentru Adunarea Eparhială. Din partea Circumscripției noastre au fost aleși astăzi un cleric și doi mireni care vor face parte din numărul celor treizeci de membri aleși ai Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor”.

Fiecare Adunare Eparhială se compune din 30 de reprezentanți aleși ai clerului și ai credincioșilor, în proporție de o treime clerici și două treimi mireni, fiind aleși pe o perioadă de 4 ani, pentru cel mult două mandate.

La încheierea lucrărilor de astăzi, delegatul eparhial a transmis Consiliului Eparhial procesele-verbale întocmite. După receptarea proceselor-verbale de la toate circumscripțiile, chiriarhul, în calitate de președinte, în acest caz Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, va convoca noua Adunare Eparhială a Arhiepiscopiei Bucureștilor, în decurs de 30 de zile de la încheierea alegerilor.

Comentarii Facebook


Știri recente