Alegeri în Arhiepiscopia Timișoarei pentru Adunarea Eparhială

În Eparhia Timișoarei s-au desfășurat astăzi, 15 aprilie, lucrările pentru alegerea membrilor clerici și mireni ai Adunării Eparhiale, pentru mandatul 2010-2014. Astfel, în cele 10 circumscripții electorale au fost aleși 10 preoți și 20 de mireni care vor reprezenta clericii și credincioșii eparhiei.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Nicolae Mircia, președintele Circumscripției Electorale nr. 10 din Timișoara: „Conform Statutului la Adunarea Eparhială în articolul 63 se spune faptul că ‘Adunarea Eparhială este organul deliberativ pentru toate chestiunile administrative, culturale și economice ale eparhiei, precum și pentru cele care nu intră în componența Chiriarhului’. Deci, Adunarea Eparhială se compune din reprezentanții clerului și ai credincioșilor din eparhie. Proporția este de o treime clerici și două treimi mireni”.

În Arhiepiscopia Timișoarei au fost aleși ca membri ai Adunării Eparhiale persoane din toate categoriile socio-profesionale și de vârstă, inclusiv tineri care s-au remarcat prin ținuta morală deosebită și prin implicarea în viața parohiei de care aparțin.

Comentarii Facebook


Știri recente