Alegerea unor noi ierarhi în Biserica Ortodoxă Română

Noi ierarhi au fost aleși în acest an, pentru a ocupa scaunele rămase vacante în cadrul eparhiilor Patriarhiei Române. Pe 18 martie, în urma votului secret exprimat de către membrii Sfântului Sinod în Reședința patriarhală, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei Andreicuț a fost ales Arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, informează TRINITAS TV.

Noul Mitropolit ales și-a exprimat dorința de a continua lucrarea misionară și de a desfășura noi proiecte sociale în beneficiul celor păstoriți.

Ceremonia de întronizare a noului Mitropolit al Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului a fost oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în Catedrala mitropolitană cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Cluj-Napoca, în ziua de 25 martie 2011, la sărbătoarea Bunei Vestiri.

Noul Arhiepiscop al Alba Iuliei a fost ales tot în acest an, pe 19 mai, de către membrii Sfântului Sinod. Astfel, noul chiriarh a devenit Preasfințitul Părinte Irineu Pop, fost Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, cu titulatura „Bistrițeanul”.

Ceremonia de întronizare a noului Arhiepiscop al Alba Iuliei a avut loc în Catedrala Reîntregirii, duminică, pe 5 iunie. Ierarhul a primit gramata de întronizare și însemnele slujirii de arhiepiscop de la mitropolitul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei al Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și a unui sobor de ierarhi.

În luna octombrie, în ziua de 24, a fost ales și un Arhiereu-vicar pentru Episcopia Spaniei și Portugaliei, în persoana Părintelui Arhimandrit Ignatie Trif, cu titulatura „Mureșanul”.

Comentarii Facebook


Știri recente