Al X-lea Congres International de Muzica Bizantina se va desfasura la Iasi in perioada 12- 15 mai 2003.

Al X-lea Congres International de Muzica Bizantina se va desfasura la Iasi in perioada 12- 15 mai 2003.

Simpozionul este organizat de catre Centrul de Studii Bizantine Iasi, cu sprijinul Manastirii ‘Sfintii Trei Ierarhi’, al Universitatii ‘Al. I. Cuza’ si al Liceului de Arta ‘Octav Bancila’.

La simpozion sunt invitati sa participe profesori de Muzica si Istorie Bizantina de la Universitatile din Iasi, Bucuresti, Cluj, Sibiu, precum si din Grecia. Pe parcursul celor trei zile sunt planificate comunicari stiintifice si conferinte ce vor fi sustinute in Sala Senat a Universitatii ‘Al. I. Cuza’ de cei peste 30 de participanti.

Pe 13 mai a.c. organizatorii au programat un concert al tuturor grupurilor de psalti invitati in cadrul Congresului. Concertul se va desfasura la Manastirea ‘Sfintii Trei Ierarhi’ si va fi sustinut de cele peste 10 coruri care si-au anuntat participarea. Printre acestea se numara Corul ‘Sanctus’ al Catedralei Mitropolitane, Corul Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’din Iasi, Corul ‘Mira’, Grupul coral al Seminarului Teologic din Bucuresti.

Organizatoarea congresului, Gabriela Ocneanu, a declarat ca participarea formatiilor corale bizantine este una dintre cele mai importante realizari ale simpozionului pentru ca stimuleaza interpretarea muzicii bizantine. Gabriela Ocneanu a mai precizat ca lucrarile stiintifice vor fi publicate in revista ‘Arta Muzicii Bizantine’ a Centrului de Studii Bizantine Iasi.

Comentarii Facebook


Știri recente