Al IV-lea Congres Național al Facultăților de Teologie Ortodoxă din România la Palatul Patriarhiei – 27-28 septembrie 2010

Cu binecuvântarea și participarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în perioada 27-28 septembrie, în Sala „Conventus” a Palatului Patriarhiei din Capitală se va desfășura cel de-al IV-lea Congres Național al Facultăților de Teologie Ortodoxă din Patriarhia Română, informează TRINITAS TV.

Luni, 27 septembrie, în prima parte a zilei va avea loc o sesiune aniversară dedicată Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române.

„Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Justinian Patriarhul’ a Universității din București organizează acest eveniment. La prima temă vor conferenția două cadre didactice de la facultatea noastră pe tema Autocefaliei și este vorba de Preasfințitul Părinte Episcop-vicar Varlaam Ploieșteanul și de părintele profesor Mihai Săsăujan, șeful catedrei de Teologie istorică”, a spus Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

În cadrul Congresului vor fi susținute prelegeri privind cercetarea teologică azi, în spațiul universitar românesc, precum și despre alegerea temelor de cercetare în spațiul Ortodox.

Cea de-a doua temă ‘Cercetarea teologică astăzi’ va fi dezbătută în cadrul a trei sesiuni. Prima sesiune va fi intitulată ‘Cercetarea teologică în învățământul universitar românesc’, a doua va purta titlul ‘Obiectivele cercetării teologice’,iar cea de-a treia sesiune va fi cu subtema ‘Cercetarea teologică și viața Bisericii’. Vor lua cuvântul cadre didactice de la principalele Facultăți din țara noastră, dar noi mizăm pe contribuția tuturor cadrelor didactice care să creioneze care sunt exigențele cercetării teologice de astăzi, care sunt obiectivele și mai ales mijloacele care să le folosim”, a mai precizat Pr. Prof. Decan Ștefan Buchiu.

Discuțiile se vor încheia marți, 28 septembrie, cu prezentarea concluziilor. Tot marți va fi stabilită data și tema celui de-al V-lea Congres Național al Facultăților de Teologie Ortodoxă din Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente