Al IV-lea an al Sărbătorii Sfântului Dimitrie cel Nou sub păstorirea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel

Acesta este al patrulea an în care este organizată Sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou sub păstorirea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Fiecare dintre acești ani a avut o semnificație deosebită pentru preoții și credincioșii din Patriarhia Română, Biserica noastră omagiind de fiecare dată câte un eveniment major din istoria creștină bimilenară: 2008 a fost Anul „Sfintei Scripturi”, 2009 a fost Anul „Sfântului Vasile cel Mare” și al celorlalți Sfinți Capadocieni, iar 2010 este Anul „Crezului Ortodox și al Autocefaliei Românești”. Credincioșii veniți din toate zonele țării s-au putut închina, de sărbătoarea Patriarhiei române, și la moaștele altor sfinți.

„La Sărbătoarea Cuviosului Dimitrie cel Nou din anul 2008 au fost aduse spre închinare moaștele Sfântului Apostol Pavel din Grecia. Anul trecut, 2009, au fost aduse moaștele Sfântului Vasile cel Mare din Grecia și, de asemenea, moaștele Sfântului Grigorie Teologul primite atunci în dar de către Patriarhia Română din partea Eminenței Sale Christoph Schonborn, Arhiepiscopul Vienei, ca și moaștele Sfântului Grigorie de Nyssa, cele care se păstrează la Biserica ‘Domnița Bălașa’ din București. Anul acesta, proclamat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept ‘Anul Crezului Ortodox și al Autocefaliei Românești’, la Sărbătoarea Sfântului Dimitrie ce Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, va fi adusă pentru prima dată la București racla cu un fragment din Lemnul Sfintei Cruci pe Care a fost răstignit Mântuitorul Iisus Hristos”, a spus Pr. Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Anul acesta, la Sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, va participa la Sfânta Liturghie, alături de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și de ceilalți ierarhi români și străini, și Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic. Sanctitatea Sa a mai vizitat România în anul 2007, atunci când a participat la funeraliile vrednicului de pomenire Părinte Patriarh Teoctist.

„La Sărbătoarea de anul acesta a Cuviosului Dimitrie cel Nou va participa și Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu care va efectua o vizită frățească în Patriarhia Română la invitația Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Această vizită frățească a Sanctității Sale Patriarhul Ecumenic Bartolomeu este o vizită de răspuns la vizita frățească pe care Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a efectuat-o în Patriarhia Ecumenică în cursul anului 2009. De asemenea, trebuie să subliniem faptul că este prima vizită pe care Patriarhul Ecumenic Bartolomeu o efectuează în Patriarhia Română de când Întâistătătorul Bisericii noastre este Preafericitul Părinte Patriarh Daniel”, a mai precizat Pr. Constantin Stoica, după cum ne informează TRINITAS TV.

Manifestările din Capitala României vor culmina cu Ședința Solemnă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române care va avea loc joi, 28 octombrie, la Palatul Patriarhiei și care va fi dedicată Autocefaliei Românești.

Comentarii Facebook


Știri recente