Al doilea număr al Îndrumătorului pastoral editat de Episcopia Tulcii

Cu binecuvântarea și purtarea de grija a Preasfințitului Părinte Visarion, urmând anului trecut, Episcopia Tulcii a editat și anul acesta Îndrumătorul pastoral. Îndrumătorul pastoral, cu cele 460 de pagini se dorește a fi atât un folositor instrument de lucru pentru preoți prin șematismul Eparhiei Tulcii și adresele folositoare din cadrul Patriarhiei Române, cât și tuturor dreptmăritorilor creștini prin studiile publicate și întâlnite în paginile acestuia.

Preasfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii afirmă în Cuvântul înainte importanța acestuia: „Este al doilea Îndrumător al Eparhiei noastre care pleacă de sub teascurile tipografiei ca să aducă cuvânt de îndrumare creștinească și românească în casele preoților și credincioșilor noștri. Cum este și firesc, paginile lui tălmăcesc pe înțelesul tuturor adevărurile de credință ale Bisericii noastre, adevăruri primite de strămoșii noștri de la Mântuitorul Hristos prin predica Sfinților Apostoli și în special al Sfântului Apostol Andrei – cel dintâi chemat, care a semănat cuvântul Evangheliei în părțile noastre, în teritoriul dintre Dunăre și Mare.”

Astfel, ajuns la cel de al doilea număr, în paginile Îndrumătorului pastora, întâlnim studii despre activitatea Bisericii, viața pastorală-misionară, pagini de istorie și cultură dar și un capitol dedicat aniversării a 1685 de ani de la întrunirea primului Sinod Ecumenic de la Niceea și 125 de ani de la recunoașterea autocefaliei Bisericii românești. Astfel că, așa cum tot Preasfinția Sa, sublinia, „paginile Îndrumătorului ne vorbesc despre unitate spirituală a tuturor românilor în Biserica strămoșească, unitate ce se cere păstrată ca un dar al lui Dumnezeu, dar în același timp și trăită în spiritul Ortodoxiei, lucrând pentru instaurarea Împărăției lui Dumnezeu între oameni”.

De asemenea, pe lângă publicația anuală a Îndrumătorului pastoral, Episcopia Tulcii publică revista lunară a Eparhiei intitulată sugestiv „Cuvânt bun”, informează episcopiatulcii.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente