Al doilea hram al Parohiei Ortodoxe Române din Civitavecchia

Parohia ortodoxă din Civitavecchia, Italia, și-a sărbătorit Duminică, 7 octombrie 2012 cel de al doilea hram, „ACOPERĂMNTUL MAICII DOMNULUI”. La această sărbătoare a parohiei a fost prezent, din partea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, Vicarul Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, Părintele Protosinghel Atanasie.

Cu această ocazie au fost binecuvântate lucrările care s-au săvârșit la parohie, începând cu biserica propriu-zisă, prăznicarul, pangarul, biroul parohial, inaugurându-se și o sală de clasă unde copiii din parohie își vor desfășura ora de religie duminicală.

Un moment deosebit l-a constituit sfințirea icoanei din mozaic a Acoperământului Maicii Domnului, realizată prin strădania credincioșilor și așezată pe fațada bisericii.

La Sfânta Liturghie au fost prezente și oficialitățile religioase și politice ale orașului, printre care Episcopul catolic al orașului, Excelența Sa Luigi Marrucci și Primarul Pietro Tidei, după cum ne informează episcopia-italiei.it. După Sfânta Liturghie a avut loc o agapa frățească, organizată de credincioșii parohiei.

Comentarii Facebook


Știri recente