Ajutorul preoților și credincioșilor botoșăneni pentru sinistrați

Preoții și credincioșii din Protopopiatul Botoșani, urmând îndemnul Înaltpreasfințitului Mitropolit Teofan, au căutat să vină în sprijinul fraților lor afectați de apele învolburate de la Rădăuți-Prut și Baranca. Astfel, în fiecare parohie din cuprinsul protopopiatului s-au organizat colecte în bani, alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte, materiale de construcție.

O parte din ceea ce s-a colectat la parohii a fost depozitată la Protopopiatul Botoșani. Unii preoți, pe cont propriu sau în colaborare cu primăriile locale, s-au deplasat la Rădăuți-Prut și la Baranca, localitățile cel mai grav lovite de ape, pentru a duce personal ajutoarele strânse.

Sumele de bani din colectele de la parohii, aproximativ 50.000 lei, au fost centralizate la Protopopiatul Botoșani și virate în contul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, deschis special pentru sinistrați, și vor fi utilizate la construcția caselor familiilor afectate.

( Sursa: Ziarul Lumina Nr. 219/ 20 septembrie 2008)

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…