Ajutor pentru sinistrați din partea parohiilor Protopopiatului Moinești

Cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, credincioșii din parohiile din cadrul Protopopiatului Moinești au demarat campanii de colectare pentru persoanele afectate de ninsori din județele Vrancea și Buzău. S-au colectat până acum peste 35 de pachete cu alimente neperisabile, haine, pături și cca. 100 mc de lemn pentru foc, primul camion cu lemne pornind luni, 20 februarie 2012, spre localitățile calamitate.

‘Nu cu foarte mult timp în urmă oamenii de pe Valea Muntelui erau ei înșiși sinistrați, atunci când apele au provocat inundații în repetate rânduri. Oamenii nu au rămas indiferenți atunci și au sărit în sprijinul lor, iar acum e rândul nostru să îi ajutăm pe cei ce ne-au ajutat. Este o formă de recunoștință și de solidaritate creștină’, a menționat părintele protopop al Protopopiatului Moinești, Costel Mareș, după cum ne informează Ziarul Lumina.

Pe lângă ajutorul în alimente și lemne pentru foc, peste 40 de credincioși, coordonați de preotul Vasile-Cristinel Balcan de la parohia ‘Pogorârea Sfântului Duh’ – Apa Asău, au pornit luni spre comuna Slobozia Bradului, satul Olăreni, din județul Vrancea. ‘Aici am ajutat la îndepărtarea zăpezii din curțile localnicilor, intervenindu-se la aproximativ 32 de gospodării. Această comunitate este alcătuită din aproximativ 40 de familii, majoritatea fiind bătrâni, în vârstă de peste 70 de ani, și singuri. Am oferit acestor familii sprijinul nostru, dar și ajutoare constând în pături și alimente în valoare de 1800 de lei’, a spus părintele Vasile-Cristinel Balcan. Colecta inițiată de Protopopiatul Moinești este încă în desfășurare. ‘Acțiunea parohiei Apa Asău nu este una singulară, mai multe parohii din Protopopiatul Moinești participând la campania de sprijinire a persoanelor afectate de ninsori și viscol. Până acum, suma totală a ajutoarelor colectate se ridică la aproximativ 15.000 de lei, esențial fiind în această campanie nu sprijinul material în sine, deși nici acesta nu este de neglijat, ci mai ales gestul de omenie și solidaritate creștină, mâna întinsă celui aflat în nevoie; nu ura este opusul dragostei, ci indiferența, nepăsarea și egoismul’, a declarat părintele protopop Costel Mareș.

Toate aceste acțiuni filantropice ale Protopopiatului Moinești se desfășoară în colaborare cu Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei care, prin părintele Constantin Călin, consilier în cadrul Sectorului social-misionar, a identificat familiile care au urgentă nevoie de sprijin, ajutoarele ce vor sosi urmând să fie distribuite cu prioritate celor aflați în situații critice.

Comentarii Facebook


Știri recente