Ajutor pentru ridicarea unei noi biserici la Dealu Negru

Credincioșii din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului au venit în sprijinul enoriașilor din Dealu Negru, Protopopiatul Huedin, ce au rămas în această vară fără biserică. Lăcașul de cult cu hramul ‘Înălțarea Domnului, monument istoric din anul 1765, a ars luna trecută în urma unui incendiu provocat de un scurtcircuit la instalația electrică. Incendiul a distrus în totalitate structura din lemn de brad și stejar, precum și toate obiectele din lemn, pictura și icoanele vechi.

În urma unei colecte de bani, credincioșii au donat peste 190.000 lei pentru ridicarea unui nou lăcaș de cult în comuna Calatele. Colecta s-a realizat cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, în perioada 23 iulie – 20 august în toate bisericile arhiepiscopiei.

‘Ca urmare a acestui act de binefacere, în numele Înalt Preasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei mulțumim părinților protopopi, fraților preoți și tuturor credincioșilor eparhiei noastre pentru mărinimia lor și eforturile depuse, aceasta fiind de fapt expresia iubirii noastre creștine și a solidarității umane față de cei aflați în necaz. Datorită faptului că lucrările de construcție, conform proiectului, au fost începute, cu acest prilej facem un călduros apel către comunitățile parohiale, către instituțiile de stat și private și către sponsori să sprijine în continuare cu sume de bani sau materiale de construcție, desfășurarea lucrărilor de edificare a acestui lăcaș de cult’, a spus consilierul economic Gavril Varva după cum ne informează Ziarul Lumina Ed. Transilvania.

Banii strânși se află în contul Centrului eparhial și vor fi virați parohiei în perioada următoare. Costurile estimate pentru finalizarea lăcașului de cult se ridică la circa 2-3 miliarde de lei vechi.

Comentarii Facebook


Știri recente