Ajutor pentru Parohia Ortodoxă Română din Întorsura Buzăului

Parohia Ortodoxă Română din Întorsura Buzăului a solicitat sprijinul financiar al autorităților pentru refacerea Bisericii „Sfânta Treime” din localitate, distrusă parțial într-un incendiu izbucnit în prima zi a acestui an. Conducerea Parohiei, care a demarat deja lucrările de reparații, a solicitat 100 000 lei pentru refacerea acoperișului și a picturii sfântului locaș, informează Radio TRINITAS.

Cererea înregistrată la Prefectura Covasna a ajuns la Consiliul Județean, iar președintele instituției, Tamas Sandor, a propus alocarea sumei de 80.000 de lei din Fondul de rezervă bugetară pentru efectuarea lucrărilor. Propunerea urmează să fie supusă săptămâna aceasta aprobării consilierilor județeni.

Incendiul produs pe 1 ianuarie la Biserica „Sfântul Gheorghe” din Întorsura Buzăului a distrus acoperișul lăcașului în proporție de 90%, iar plafonul s-a prăbușit parțial.

Pentru a aduna banii necesari reparării bisericii, Parohia a deschis și un cont. Persoanele care doresc să facă donații pot depune bani la orice sucursală BCR, în contul RO51RNCB0126009361470001.

Comentarii Facebook


Știri recente