Ajutor pentru Oamenii zăpezilor

În urma ninsorilor abundente din luna aceasta, multe sate au fost izolate. Localitățile din Bărăgan au simțit crunt furia zăpezilor, a gerului și a vântului năpraznic. Patriarhia Română nu a rămas indiferentă la suferința semenilor și a încheiat un contract de colaborare cu Centrul medical MEDAS.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Cornel Ilie, Consilier în cadrul Sectorului social-filantropic al Patriarhiei Române: „Această acțiune umanitară este rodul unei bune colaborări dintre Patriarhia Română și Centrul medical MEDAS. Suntem însoțiți de o caravană alcătuită din patru medici și patru asistente care oferă consultații medicale, hrană și medicamente oamenilor care au avut de suferit în urma căderilor de zăpadă”.

Prin intermediul preoților din parohiile afectate din Bărăgan, „oamenii zăpezilor” au beneficiat de servicii medicale, medicamente și alimente.

Caravana medicală pleacă, iar „oamenii zăpezilor” rămân pe lângă biserica satului, așteptând caravana din lunile viitoare. Ochii lor lucesc de speranța că deși nu vor mai fi sinistrați, Patriarhia Română și Centrul medical MEDAS vor reveni și-i vor sprijini, le vor da medicamente și le vor arăta că unora încă le mai pasă.

Comentarii Facebook


Știri recente