Ajutor pentru liceeni din Roman

Parohia Precista Mare din Roman a inițiat, cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, un program de meditații la disciplinele ce vor constitui probe de evaluare în cadrul examenului de bacalaureat 2012, a precizat părintele Constantin Gherasim, inspector pe Probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Programul este organizat în dorința de a veni în sprijinul elevilor de liceu ce urmează a susține anul acesta examenul de bacalaureat. Meditațiile vor fi susținute de un colectiv de cadre didactice din Roman și se vor desfășura în complexul Parohiei Precista Mare, după un orar ce urmează a fi definitivat în perioada următoare.

„Spațiul pe care îl punem la dispoziția celor ce vor participa la acest program poate primi un număr de 20-25 de elevi pe serie și a fost dotat cu toate cele necesare studiului (mese, scaune, tablă, etc). Programul va demara începând cu 6 februarie 2012 și se va desfășura după ora 16:00, adresându-se tuturor elevilor din clasa a XII-a care nu au posibilități financiare pentru meditații individuale. Considerăm că prin acest proiect biserica noastră se va implica activ în viața tinerilor romașcani, iar roadele acestui demers se vor culege în timp. Totodată, încercăm atragerea în această inițiativă a parohiei a unor oameni cu posibilități financiare, care să sprijine, ulterior, acești tineri prin burse de studiu, pe perioada anilor de facultate”, a declarat preotul Dan Antoce, parohul bisericii Precista Mare din Roman.

Tinerii interesați se pot înscrie în programul de meditații printr-o cerere scrisă depusă la Biserica Precista Mare.

Comentarii Facebook


Știri recente