Ajutor pentru bisericile din Capitala

Mai multe biserici din Sectorul 6 al Capitalei vor primi bani din sponsorizari pentru finalizarea lucrarilor de constructie a lacasurilor de cult.

In urma intalnirilor dintre primarul Cristian Poteras si reprezentantii parohiilor din Sector, edilul a aflat ca bisericile se confrunta cu probleme materiale deosebite. Astfel, primarul Poteras a reusit sa sensibilizeze mai multi intreprinzatori mari si mijlocii care isi desfasoara activitatea in Sector, strangand suma de 700 milioane de lei.

Banii stransi au fost repartizati la cinci lacasuri de cult, dupa cum urmeaza:

– 200 milioane de lei pentru construirea noii Biserici Sfanta Cuvioasa Parascheva din Strada Brasov;

– 50 milioane de lei pentru reparatii curente ale Parohiei Militari I;

– alti 250 milioane de lei pentru ridicarea noului lacas de cult din Parohia ‘Sfantul Apostol Andrei’.

-alte 125 milioane de lei au fost donate pentru continuarea lucrarilor de reparatie la Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena, din Strada Targu Neamt,

– si alte 50 milioane de lei pentru constructia Cantinei Sociale a Parohiei Sfantul Vasile cel Mare din Strada Drumul Sarii.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…