Ajutor financiar la instalarea clericilor în parohiile sărace

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Bucureștilor ne informează:

Întrucât mulți absolvenți ai școlilor de teologie sunt tineri săraci, Permanența Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, în ședința sa din 22 noiembrie 2011, la propunerea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a hotărât acordarea unei prime de instalare, în valoare de 1000 lei, preoților hirotoniți pentru a păstori parohiile din mediul rural. Jumătate din această sumă (adică 500 lei) este destinată confecționării unui costum clerical complet (reverendă, suprareverendă și fes) la croitoria Reverenda a Centrului Eparhial, cealaltă jumătate fiind alocată acoperirii unor cheltuieli familiale. De asemenea, după numirea în parohie, diaconii vor primi un ajutor financiar de 500 de lei pentru confecționarea unui costum clerical complet la croitoria Reverenda. În situația numirii într-un post de preot din mediul rural a unui diacon care deja a beneficiat de ajutorul financiar de 500 lei acordat pentru confecționarea unui costum clerical complet, acesta primește numai un ajutor în valoare de 500 de lei, pentru acoperirea unor cheltuieli familiale.

Primele de instalare acordate preoților și diaconilor sunt oferite din fondul Păstorul cel Bun al Centrului Eparhial, creat special pentru ajutorarea preoților săraci din Arhiepiscopia Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…