Ajutoarele oferite de protoierii la hramul Catedralei patriarhale

De hramul Catedralei patriarhale ‘Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor’, Sectorul Social-filantropic al Arhiepiscopiei Bucureștilor a dăruit pelerinilor, care au urcat ‘Colina Bucuriei’ să se închine la sfintele moaște și la Lemnul cinstitei și de viață făcătoare Sfintei Cruci, pachete cu alimente, informează „Ziarul Lumina”.

Personalul Sectorului Social-filantropic al Arhiepiscopiei Bucureștilor a pregătit și distribuit din ziua de sâmbătă, 23 octombrie, până vineri, 29 octombrie, pachete cu alimente pentru pelerinii care au venit la prăznuirea hramului Catedralei patriarhale. ‘Pentru pelerinii veniți pe Dealul Patriarhiei, protoieriile din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor au contribuit la ajutorarea lor astfel: Protoieria I Capitală a dăruit pelerinilor 7.383 de pachete, Protoieria II Capitală 7.002 pachete de alimente, Protoieria III Capitală 9.000 de pachete, Protoieria Ilfov Nord cu 3.515 pachete, Protoieria Ilfov Sud 3.000 de pachete, Protoieria Ploiești 5.000, iar Protoieria Câmpina 2.000 de pachete. Fiecare pachet a conținut o chiflă, o cutie pate cu inel, două triunghiuri brânză topită, o eugenia, un măr, o sticlă de apă de 0,5 l și un cuțit de plastic. De asemenea, Protoieria Vălenii de Munte a contribuit cu șase tone de mere, iar Protoieria Urlați cu 200 de kg de mere’, ne-a declarat părintele consilier Cornel Ilie, din cadrul Sectorului Social-filantropic al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Pentru prăznuirea hramului Catedralei patriarhale s-au primit la Sectorul Social al Arhiepiscopiei Bucureștilor donații și sponsorizări financiare de la: SC Apa Nova suma de 5.000 de lei, din partea cadrelor medicale și a credincioșilor de la Institutul Național de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ – Secția Zerlendi suma de 1.345 de lei, din partea dlui Ion Bălțatu suma de 700 de lei și Ionel Borcan suma de 500 de lei. Au mai contribuit dnul Ștefan Păun, enoriaș al Parohiei ‘Tuturor Sfinților Români’, Protoieria I Capitală și mai multe restaurante care nu doresc publicitate. ‘Sectorul Social-filantropic a împărțit pelerinilor peste 27.000 de sarmale, care au fost pregătite în cadrul Parohiei ‘Tuturor Sfinților’, din Protoieria I Capitală, și împărțite în ziua Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir, 4.000 de pești, gătiți pe grătar la un restaurant din Piața Rahova și împărțiți de sărbătoarea Sfântului Dimitrie Basarabov, 2.000 de sticle de apă minerală și plată la 0,5 l. De asemenea, au fost dăruite 40.000 de pahare de ceai și 15.000 de pahare de cafea, împărțite noaptea de doamnele de la Sectorul Social-filantropic’, a mai spus părintele consilier Cornel Ilie.

Comentarii Facebook


Știri recente