Ajutoare pentru sinistrații din Țibeni – Rădăuți

Protopopiatul Iași I a transportat ieri, 21 august a.c., trei camioane de ajutoare către sinistrații din zona Țibeni – Rădăuți. Acțiunea a fost inițiată de Asociația „Frăția Ortodoxă Română”, filiala Iași, care a fost sprijinită de parohiile din cadrul protopopiatului.

Sute de saci plini cu îmbrăcăminte și alimente neperisabile au plecat ieri de la Biserica „Sf. Ap. Petru și Pavel” – Bărboi din Iași către localitatea Țibeni – Rădăuți, din județul Suceava. Credincioșii, ca și în anii precedenți au fost receptivi la apelul preoților parohi și au contribuit cu alimente, îmbrăcăminte și mobilă. Astfel, parohiile din Protopopiatul Iași I au realizat colecte în ultimele săptămâni pentru sinistrații din județul Suceava. „La apelul Patriarhiei Române, Înaltpreasfințitul Mitropolit Teofan a îndemnat preoții din Arhiepiscopia Iașilor să-i sprijine pe cei care au suferit din cauza inundațiilor. Asociația «Frăția Ortodoxă Română» (FOR), filiala Iași, și-a mobilizat membrii”, a declarat părintele Constantin Andrei, protopop al Protopopiatului Iași I.

La sediul FOR, respectiv Biserica Bărboi, s-au colectat ajutoare de la credincioșii din parohiile ieșene. S-au strâns peste 40 de tone de ajutoare, constând în pături noi, plăpumi și alimente neperisabile. În parohiile din mediul rural s-au adunat cereale și alimente neperisabile, iar în mediul urban s-au colectat bunuri de larg consum și bani.

Preoții și credincioșii din Protopopiatul Iași I au fost apreciați de părintele protopop pentru solidaritatea de care au dat dovadă: „Este un act de solidaritate umană și am apreciat promptitudinea cu care au răspuns credincioșii de la parohiile din Protopopiatul Iași I, prin îndemnul preoților parohi. S-au adunat până acum și sume de bani care s-au centralizat prin protopopiat”, a mai spus părintele protopop.

Până acum s-au strâns, prin intermediul colectelor deschise în parohiile din Protopopiatul Iași I, peste de 4.000 de lei care vor fi virați în contul Arhiepiscopiei Iașilor, iar mai apoi vor ajunge la sinistrați.

( Sursa: Ziarul Lumina Nr. 194/ 22 august 2008)

Comentarii Facebook


Știri recente