Ajutoare pentru sinistrații de la Ceatalchioi, Episcopia Tulcii

În Episcopia Tulcii a fost continuată acțiunea de ajutorare a familiilor din Delta Dunării, sinistrate în urma revărsării apelor Dunării în luna iulie a anului 2010, informează Biroul de Presă al Episcopiei Tulcii.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de mulțumire, oficiată de Preasfințitul Părinte Visarion, împreună cu soborul slujitorilor în Biserica „Sfânta Parascheva” din Ceatalchioi pentru creștinii de aici, prezenți în biserică, și pentru tot darul și ajutorul pe care aceștia l-au primit de la Dumnezeu, prin intermediul creștinilor ortodocși din țară și din afara ei.

„Dacă toamna trecută am venit cu ajutoare bănești, de data aceasta am venit cu ajutoare materiale, constând în peste 125 de sobe pe care le vom împărți familiilor sinistrate de aici. Mulțumim lui Dumnezeu că ne-a învrednicit să venim din nou aici, mulțumim Patriarhiei Române, credincioșilor ortodocși români din America care ne-au trimis banii necesari pentru achiziționarea acestor sobe”, a spus Preasfințitul Părinte Visarion, după cum informează TRINITAS TV.

Pentru necesitățile casnice, a fost distribuit un număr de 142 de sobe de teracotă premontată, cu plită, valoarea totală a bunurilor, ridicându-se la 186.105,20 lei.

Pentru necesitățile casnice, a fost distribuit un număr de 142 de sobe de teracotă premontată, cu plită, în valoare de peste 180.000 lei. Tot acum, au mai fost distribuite ajutoare constând în: îmbrăcăminte, încălțăminte, saltele și pături în valoare totală de 31.291 lei, primite din partea Patriarhiei Române și transferate de la UM 0418 București.

Alături de Episcopia Tulcii, în această acțiune social-filantropică s-au implicat și au luat parte activ, reprezentanți ai Federației Filantropia a Patriarhiei Române, I.O.C.C. România și autoritățile locale.

Comentarii Facebook


Știri recente