Ajutoare pentru sinistrați în Eparhia Buzăului și Vrancei

În Protoieria Pătârlagele din județul Buzău au fost împărțite astăzi, 16 septembrie, ajutoare unor familii care, în cursul acestui an, au avut de suferit de pe urma alunecărilor de teren și a inundațiilor, informează TRINITAS TV. Acțiunea s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, în urma hotărârii luate în ședința Consiliului Eparhial.

Astfel, în urma rapoartelor primite din parohii au fost identificate cele mai grave cazuri sociale din satul Chirlești, filială a Parohiei Valea Lupului, unde au fost ajutate familiile ale căror case au fost distruse aproape integral.

De asemenea, tot în cursul acestei zile, au fost distribuite sume de bani si produse alimentare în comuna Chiojdu.

„Consiliul eparhial, în ședința sa de ieri, 15 septembrie, a aprobat acordarea unor ajutoare financiare în sumă de 25 000 Lei din care o parte s-a împărțit astăzi unor credincioși din Protoieria Pătârlagele. La aceste sume de bani s-au adăugat și unele produse alimentare”, a declarat părintele Constantin Călin, consilier social-misionar al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

În perioada următoare va continua distribuirea de ajutoare sinistraților din Eparhia Buzăului și Vrancei, pe baza rapoartelor întocmite de preoții parohi din teritoriu privind cazurile sociale care necesită ajutor imediat.

Comentarii Facebook


Știri recente