Ajutoare pentru familiile afectate de inundații din Moldova din partea Arhiepiscopiei Aradului și a Episcopiei Ortodoxe Române a Ungariei

Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului a îndemnat ca în toate duminicile lunii iulie să fie organizate colecte în bani, alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte și alte produse de strictă necesitate, la Bisericile și Mănăstirile din cuprinsul Eparhiei, urmând ca sumele colectate să fie centralizate în aceste zile și virate în contul deschis de Patriarhia Română pentru sinistrați, informează părintele Mircea Bupte.

Un transport cu produse colectate de la credincioșii ortodocși din parohiile din Ungaria pentru persoanele afectate de inundații a sosit la sfârșitul săptămânii trecute în Arad. Delegația condusă de Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul românilor ortodocși din Ungaria a fost așteptată de Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului. Produsele au fost preluate de Sectorul Social – Filantropic arădean.

Transportul cu produse din cele două Eparhii, care dovedesc încă o dată că solidaritatea creștină nu cunoaște granițe, a ajuns astăzi, 29 iulie, în zonele cel mai grav afectate de inundații din Arhiepiscopia Sucevei, Protopopiatul Dorohoi, urmare a recomandărilor primite de la Sectorul Social al acestei Eparhii.

Comentarii Facebook


Știri recente