Ajutoare pentru creștinii aflați în nevoie

Arhiepiscopia Craiovei a adunat prin acțiunea umanitară ‘De la om la om’ peste 20.000 de lei și peste 5 tone de alimente, care vor fi trimise către persoanele afectate de condițiile meteo nefavorabile, informează „Ziarul Lumina”.

‘Campania a fost demarată în luna februarie, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Sectorul Social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Craiovei. Prin donațiile făcute de enoriași, au fost adunate aproximativ 5 tone de alimente, produse neperisabile precum ulei, zahăr, făină, conserve, dar și haine și un ajutor financiar de 21.200 de lei’, a mărturisit preotul Adrian Stănulică, consilier social în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei. Acesta a spus că acest ajutor a venit din partea credincioșilor din toate parohiile aparținând județelor Dolj și Gorj.

‘Arhiepiscopia Craiovei mulțumește tuturor credincioșilor care și-au manifestat solidaritatea față de persoanele care au fost puse în dificultate din cauza căderilor masive de zăpadă. Toți preoții din parohiile Arhiepiscopiei Craiovei, județele Dolj și Gorj, au transmis credincioșilor un apel, un mesaj pentru a fi solidari cu persoanele din aceste zone. Urmează ca, în perioada următoare, aceste produse să fie distribuite semenilor aflați în nevoie’, a mai spus preotul Adrian Stănulică.

Preoții spun că enoriașii au fost receptivi în cadrul acestei acțiuni umanitare. La Parohia ‘Sfântul Nicolae’ – Brândușa din Craiova colecta a fost finalizată la începutul săptămânii acesteia. ‘În cadrul parohiei noastre, credincioșii au fost destul de receptivi. S-au adunat peste 20 de perechi de încălțăminte, peste 100 de articole de îmbrăcăminte și peste 100 kilograme de alimente’, a mărturisit preotul Gabriel Sorescu, parohul Bisericii Brândușa.

Comentarii Facebook


Știri recente