Ajutoare pentru cei afectați de ninsori și ger

Protopopiatul Făgăraș I, în colaborare cu Primăria Municipiului Făgăraș a derulat, zilele trecute, acțiunea social-filantropică ‘Din inima Făgărașului’. Credincioșii de aici au donat peste trei tone de alimente neperisabile, precum și câteva sute de kilograme de cartofi. Dacă majoritatea colectelor destinate persoanelor sinistrate au fost îndreptate către județele Buzău și Vrancea, ajutoarele din această parte a țării au fost duse la începutul acestei săptămâni la Tulcea.

O astfel de colectă a fost organizată și în Mediaș. La Biserica „Sfânta Treime’ oamenii au strâns alimente și bani. Ajutoarele s-au îndreptat către parohiile Robeasca și Moșești, din Protopopiatul Mărăcineni al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Cornel Pițigoi, parohul Bisericii „Sfânta Treime” din Mediaș: „S-au strâns aproximativ 80 de milioane de lei vechi și aproximativ două tone și jumătate de alimente neperisabile. Am făcut tabele, iar credincioșii cei mai necăjiți au primit în baza tabelelor alimente. Ne-am deplasat și la fața locului și am văzut situațiile cele mai grave, unde nămeții sunt de 4 sau 5 metri, lăsând și niste sume de bani în funcție de gravitatea situației”.

Colectele pentru persoanele afectate de căderile masive de zăpadă din ultimele săptămâni vor continua în toate eparhiile Patriarhiei Române, atât din țară, cât și din străinătate.

Comentarii Facebook


Știri recente