Ajutoare din Sibiu pentru sinistrații din Pătrăuți, județul Suceava

Pachete cu alimente neperisabile și îmbrăcăminte au fost donate sinistraților din localitatea Pătrăuți, județul Suceava, din partea Protopopiatului Sibiu. În zilele umătoare, reprezentanțiii protopopiatului vor merge la Pătrăuți și vor oferi sume de bani persoanelor aflate în nevoi, informează ‘Ziarul Lumina’.

Mai multe parohii din Protopopiatul Sibiu au venit în sprijinul persoanelor sinistrate în urma inundațiilor din ultimele zile, în satele din Moldova. Au fost organizate, recent, colecte de alimente, îmbrăcăminte și bani pentru a le oferi sinistraților din localitatea Pătrăuți, județul Suceava. Inițiativa aparține Protopopiatului Sibiu, iar distribuirea s-a făcut cu ajutorul garnizoanei militare din Sibiu, care a pus la dispoziție două camioane pentru transportarea pachetelor în localitatea amintită. Alimentele neperisabile și îmbrăcămintea au fost colectate joi, 8 iulie, la Biserica ‘Nașterea Domnului’ din Sibiu, de unde au fost încărcate în cele două camioane și transportate la Pătrăuți.

‘Enoriașii parohiei noastre și ai altor parohii din Protopopiatul Sibiu au răspuns la apelul de solidaritate față de persoanele sinistrate în urma inundațiilor din ultima vreme și au donat alimente, haine și bani’, a explicat protopopul de Sibiu, parohul Bisericii ‘Nașterea Domului’ din Sibiu, părintele Ioan Coșa.

Ajutoare bănești pentru sinistrați

Acțiunea Protopopiatului Sibiu se alătură altor demersuri de acest gen desfășurate în această perioadă în cuprinsul Patriarhiei Române. Acțiunea nu s-ar fi putut realiza fără sprijinul oferit de Garnizoana militară din Sibiu, prin grija colonelului Benoni Sfârlog, rectorul Academiei Forțelor Terestre ‘Nicolae Bălcescu’ din Sibiu, care a facilitat transportul și distribuția pachetelor cu haine și alimente în localitatea suceveană.

Inițiativa protopopiatului nu se oprește aici. ‘Urmează ca în zilele următoare să mergem la Pătrăuți pentru a vedea care este situația la fața locului, să-i încurajăm pe oameni și să le oferim banii adunați la Sibiu, astfel încât viața lor să reintre cât mai repede în normalitate și prin micile ajutoare de la credincioșii din țară’, a mai spus părintele Coșa.

Comentarii Facebook


Știri recente