Ajutoare din partea Arhiepiscopiei Bucureștilor pentru cei rămași înzăpeziți

Mai bine de 10 tone de alimente neperisabile au ajuns pe 17 februarie 2012 la oamenii rămași înzăpeziți în satele din cuprinsul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei. Camionul cu ajutoare din partea Arhiepiscopiei Bucureștilor a mers, rând pe rând, în mai multe localități din cele două județe, produsele fiind distribuite oamenilor cu ajutorul preoților din localități, al protopopilor și al reprezentanților Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, după cum informează „Ziarul Lumina”.

Alimentele de bază, precum făină, ulei, zahăr, orez, conserve de legume sau conserve de carne, au fost oferite de către Arhiepiscopia Bucureștilor prin Sectorul Social-filantropic și misionar al arhiepiscopiei, prin părintele consilier-social diacon Ionuț Viorel Iordăchescu și părintele Mircea Pintică, coordonator al preoților din spitale, dar și alți reprezentanți ai arhiepiscopiei. Dorința de a veni în sprijinul semenilor a fost mult mai puternică decât gerul și nămeții, astfel că ajutorul oferit de Centrul eparhial și de către protopopiatele din București a putut ajunge direct la cei năpăstuiți.

Primele opriri ale convoiului umanitar au fost în localitățile din județul Buzău, respectiv în parohiile Casota, Văcăreasca, Glodeanu Siliștea și Cotorca din Protoieria Buzău III. Aici, părintele consilier social al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, Constantin Călin, însoțit de părintele protopop Ștefan Vișan au mobilizat credincioșii luând legătura cu preoții parohi.

Alimentele au fost predate preoților parohi, care le-au depozitat în biserici, urmând ca în cursul după-amiezii să fie înmânate enoriașilor care au nevoie.

Din aceste localități, delegația de la Arhiepiscopia Bucureștilor a mers spre orașul Buzău, unde la sediul Protopopiatului Mărăcineni au predat alimentele destinate parohiilor din cuprinsul protoieriilor Buzău I, Buzău II și Mărăcineni.

Apoi, s-a mers în județul Vrancea, în comuna Vulturul, Protoieria Focșani I, unde a fost predat restul de alimente. ‘Încercăm să fim alături de cei care au nevoie de sprijinul nostru, pentru că sunt multe persoane care au nevoie de acest suport constând în alimente sau sprijin de orice natură. Ne bucurăm că preoții din zonele acestea au fost permanent alături de credincioșii lor, au venit în sprijinul acestora și ne-au dat tot concursul ca să distribuim aceste alimente’, a declarat diaconul Ionuț Viorel Iordăchescu, consilier în cadrul Sectorului Social-filantropic și de misiune al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Pe tot parcursul deplasării, protopopii și alți reprezentanți ai Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei au acordat tot sprijinul pentru buna desfășurare a acțiunii. ‘Această acțiune este bine-venită și suntem datori să mulțumim Arhiepiscopiei Bucureștilor pentru sprijinul acordat acestor persoane greu încercate în aceste momente și totodată să-i asigurăm pe cei care din dragoste au adus aceste daruri că ele vor fi distribuite celor nevoiași și la rândul lor aceștia vor mulțumi pentru ceea ce au primit’, a transmis părintele protopop Ștefan Vișan.

Comentarii Facebook


Știri recente