Ajutoare de la Dunărea de Jos pentru sinistrați

Programele filantropice de sprijinire a familiilor greu încercate de căderile masive de zăpadă din ultima perioadă, au continuat și în această săptămână în comunitățile Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

După cum informează TRINITAS TV, prin implicarea efectivă a credincioșilor, Protoieriile Galați, Tecuci, Covurlui și Nicorești au continuat colectele din bisericile parohiale. Au fost organizate încă două transporturi cu 1.775 de pachete (peste 7,5 tone) cu alimente neperisabile și obiecte igienico-sanitare de primă necesitate, pentru parohiile din Protopopiatele Râmnicu Sărat și Focșani II. Valoarea ajutoarelor acordate de Arhiepiscopia Dunării de Jos în cadrul acestei campanii de întrajutorare este de 28.000 lei.

Mijloacele de transport au fost asigurate de cele patru protoierii gălățene, protopopii aflându-se în fruntea voluntarilor care au efectuat deplasarea către parohiile Grebănu, Amara, Vâlcele, Dăscălești, Boldu (din Protopopiatul Râmnicu Sărat) și Tătăranu, Spătărelu, Bogza, Căiata, Perchești, Cătăuți, (din Protopopiatul Focșani II).

Pachetele cu alimente au fost distribuite celor două protopopiate ale Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei sau au fost preluate de preoții parohi și organismele parohiale din localitățile vizitate.

Comentarii Facebook


Știri recente