Ajunul Bobotezei – prilej de reculegere duhovnicească înaintea marelui praznic al Botezului Domnului

Credincioșii ortodocși se pregătesc în aceste zile pentru a întâmpina cum se cuvine sărbătoarea Botezului Domnului. Mâine, pe 5 ianuarie, în ajunul Bobotezei, este zi de post, fiind și un prilej de reculegere duhovnicească înaintea marelui praznic al Botezului Domnului.

Ajunul Bobotezei face parte din categoria posturilor de o zi din cursul anului bisericesc, alături de Înălțarea Sfintei Cruci, la 14 septembrie, și de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, la 29 august.

Miercuri, 7 ianuarie, prima zi după sărbătoarea Botezului Domnului sau Bobotează, în bisericile ortodoxe va fi prăznuit Soborul Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…