Ajunul Bobotezei la Centrul Eparhial din Buzău

Potrivit tradiției, în Ajunul praznicului Botezului Domnului, slujitori de la Catedrala arhiepiscopală „Adormirea Maicii Domnului”, dar și de la noua Catedrală „Înălțarea Domnului” și „Sfinții Trei Ierarhi” din Buzău, au mers cu agheasmă la Reședința arhiepiscopală din municipiu, informează TRINITAS TV. Aici au fost întâmpinați de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie, chiriarhul locului.

Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie a spus: ‘Să dăm slavă lui Dumnezeu că ne-a învrednicit, iată, să ne apropiem de marea sărbătoare a creștinătății, Botezul Domnului. Dumnezeu să ne ajute ca în acest an să fim mai buni, mai drepți și mai îngăduitori unii cu alții și să ne ajute să facem fapte vrednice de pocăință, după cum ne îndeamnă Sfântul Ioan Botezătorul’.

După intonarea Troparului Bobotezei și după ce ierarhul i-a binecuvântat pe cei prezenți, au fost binecuvântate cu agheasmă Reședința arhiepiscopală, precum și celelalte clădiri. Totodată, au fost făcute pregătiri pentru întâmpinarea credincioșilor care vor veni în ziua de Boboteză la Centrul eparhial.

În ziua de Bobotează, la Sfânta Liturghie și la slujba Aghesmei Mari oficiate în sfintele lăcașuri sunt așteptați să participe, ca în fiecare an, numeroși credincioși buzoieni.

Comentarii Facebook


Știri recente