Agenția de știri BASILICA a Patriarhiei Române – trei ani de existență

Agenția de știri BASILICA împlinește astăzi, 16 iunie 2011, trei ani, fiind ‘un permanent caleidoscop al realității bisericești cotidiene’, după cum a spus Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în mesajul adresat la sărbătoarea Preasfintei Treimi, ocrotitoarea Centrului de Presă BASILICA al Patriarhiei Române.

În anul 2008, pe 16 iunie, la sărbătoarea Sfintei Treimi, la inițiativa, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Agenția de știri BASILICA și-a început activitatea,prin lansarea site-ului de știri basilica.ro, având ca motto: ‘Vestea bună împărtășită tuturor’, fiind parte integrantă a Centrului de Presă BASILICA al Patriarhiei Române.

Încă de la lansarea site-ului basilica.ro, Patriarhul României a arătat în mod clar că Agenția de știri nu își propune o concurență cu alte instituții similare, ci scopul ei este de a aduce bucurie acolo unde este întristare, comuniune unde se află însingurare: „Agenția de Știri BASILICA și toate celelalte componente (ale Centrului de Presă BASILICA) nu concurează pe nimeni din lumea aceasta, dar pot ajuta pe fiecare dacă fiecare dorește să se mântuiască. Ea nu concurează alte televiziuni, alte ziare, pentru că nu ne interesează concurența ci comuniunea, nu competiția și puterea lumească, ci ne interesează să aducem bucurie acolo unde este întristare, să aducem comuniune unde se află însingurare multă”.

Agenția BASILICA a Patriarhiei Române postează zilnic pe site-ul www.basilica.ro știri din viața eparhiilor Bisericii Ortodoxe Române. Știrile și informatiile sunt organizate sub forma electronica pe site-ul basilica.ro și cuprind date referitoare la viața bisericeasca din țara sau din străinătate: activitatea și discursurile Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane, hotărârile Sf. Sinod, activități desfășurate de eparhii, mănăstiri și parohii, școli teologice și asociații bisericești, dialogul Bisericii cu societatea, dialogul interconfesional și interreligios. Astfel, aceste știri sunt prezentate atât pe interfața în limba română, cât și pe cea în limba engleză, pentru ca informațiile să fie accesibile atât utilizatorilor de internet din România, cât și din străinătate. Știrile sunt clasificate pe diverse categorii, precum Știri din țară, Diaspora ortodoxă română, Ortodoxia în lume, Mapamond creștin și Dialog religios, însă există și secțiuni speciale pentru comunicatele Patriarhiei Române, Anul omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii, Știri din Patriarhie și activitatea Patriarhului României, Catedrala Mântuirii Neamului, Sinaxarul zilei, Aniversări și Comemorări, precum și Prezentare de carte. De la înființare și până acum, cele 17.230 de știri și informații postate pe site oglindesc activitatea Bisericii Ortodoxe Române la toate nivelurile, atât sub aspect religios, cât și cultural.

Numărul ridicat de vizitatori înregistrat în această perioadă, peste 3.000.000, reprezintă o încununare a activității de până acum, dar și un imbold în activitatea următoare.

Fluxul de știri este actualizat în fiecare zi, adaptându-se permanent, în funcție de evenimentele care apar în viața Bisericii Ortodoxe Române.

Obiectivul principal al Agenției este reflectarea realității, așa cum este văzută, de către însuși corpul eclezial, la toate nivelele: ierarhie, cler, viața monahala și laicat.

Agenția de știri BASILICA mulțumește tuturor celor care îi susțin activitatea, precum și tuturor celor care accesează pagina sa de știri: basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente