Agenda PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în perioada 11 octombrie – 14 octombrie 2008

Sâmbătă, 11 octombrie 2008, orele 11.00, Preafericitul Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române va participa la slujba de sfințire a capelei și a demisolului catedralei cu hramurile Sfânta Cuvioasa Parascheva și Intrarea Domnului în Ierusalim din orașul Voluntari, Protoieria Ilfov Nord. Construcția lăcașului de cult a început în luna noiembrie a anului 2007 și se estimează a fi finalizată în anul 2009. Pentru a se putea oficia Sfânta Liturghie și celelalte slujbe religioase înainte de finalizarea întregii construcții, se va săvârși această slujbă de sfințire a demisolului bisericii, urmând ca sfințirea întregului lăcaș și a ansamblului ce-l va înconjura să se facă după încheierea tuturor lucrărilor. Aceasta va fi cea mai mare biserică din România cu hramul Sfânta Cuvioasa Parascheva.

La ora 12.00, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va binecuvânta pe cei 2000 de pelerini din orașul Voluntari care vor pleca la Iași pentru a participa la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei.

Duminică, 12 octombrie 2008, Preafericitul Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va participa la Sfânta Liturghie oficiată la biserica cu hramul Sf. Cuvioasa Parascheva – Cotroceni, din cartierul bucureștean Drumul Taberei. Cu această prilej va fi oficiată slujba de sfințire a capelei din curtea bisericii și a raclei cu veșminte ale Cuvioasei Parascheva, dăruite parohiei de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la începutul anului 2008.

Luni, 13 octombrie 2008, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va participa la slujba Vecerniei oficiată la mănăstirea Sf. Cuvioasa Parascheva din Reședința patriarhală.

Marți, 14 octombrie 2008, de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, Preafericitul Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, însoțit de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, va participa la hramul mânăstirii Samurcășești din comuna Ciorogârla, Ilfov. Înainte de Sfânta Liturghie, de la orele 9.00, se va oficia și slujba de resfințire a bisericii mânăstirii. În această mănăstire, care aniversează anul acesta 200 de ani de existență (1808-2008), au fost adăpostite, în anul 1944, în timpul celui de-al doilea război mondial, moaștele Sf. Cuvioase Parascheva de la Iași.

***

Joi, 16 octombrie 2008, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, un grup de 12 istorici români și maghiari, membri ai Academiei Române, filiala Cluj Napoca și ai Academiei Maghiare de Științe, va efectua o vizită la Mânăstirile Cernica și Căldărușani. Istoricii academicieni sunt prezenți în perioada 13 – 17 octombrie în București, cu ocazia unei reuniuni științifice de comunicare cu tema Religie, Societate, Stat în Europa sud-estică și centrală, de la sfârșitul evului mediu și până în prezent.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente