Agapa Sfântului Mare Mucenic Gheorghe de la Parohia Oradea-Vii

Joi, 20 septembrie 2012, s-au împlinit doi ani de când Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, au binecuvântat proiectul „Agapa Sfântului Mare Mucenic Gheorghe” din cadrul parohiei Oradea-Vii, din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei.

Scopul acestui proiect este sprijinirea persoanelor nevoiașe. Ajutoarele constau în îmbrăcăminte, mâncare, căruciore pentru cei cu disabilități, precum și sume de bani. Publicul țintă al acestuia nu îl reprezintă doar semenii aflați în nevoie din Parohia Oradea Vii, ci și alte zeci de persoane din municipiul Oradea.

După cum ne informează Pr. Silviu Dobai, întâlnirea din 20 septembrie a fost condusă de părintele Gheorghe Nemeș inițiatorul și președintele comitetului, în calitate de director al sucursalei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a Asociației „Filantropia” Oradea. Din partea Centrului Eparhial al Episcopiei Oradiei a fost prezent pr. Laurențiu Lazăr, consilier social-filantropic și pr. Popovici Adrian, consilier economic. Au fost prezenți și pr. Dorel Rus, protopopul Oradiei, Pr. Viorel Samașca-Nemeș parohul enoriei Oradea-Vii, Dl. Ovidiu Mureșan, viceprimarul Oradiei, și toți membrii și susținătorii sucursalei.

Întrevederea a început cu o rugăciune de mulțumire, în biserica parohială cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, și a continuat la Așezământul social „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, unde s-a făcut darea de seamă cu realizările anului 2011 și 2012, până în prezent.

„Cu ajutorul bunului Dumnezeu am reușit să convocăm și în acest an ședința Comitetului de susținere a Proiectului „Agapa Sfântului Mare Mucenic Gheorghe”. Această agapă reprezintă de fapt o masă caldă pentru cei bolnavi, tineri și vârstinici deopotriva, aflați în suferință. Aceștia beneficiază de o masă caldă la domiciliu care este transportă cu mașina bisericii noastre, dar ea nu este oferită doar credincioșilor parohiei, ci și persoanelor din alte parohii. Este de menționat că mâncarea se dă de luni până vineri, iar la sfârșit de săptămână este trimisă mâncare rece care este pregătită de către aceștia la casa lor”, a arătat părintele Gheorghe Nemeș.

Fondurile de susținere a proiectului „Agapa Sfântului Mare Mucenic Gheorghe” provin din donațiile credincioșilor din Parohia Ortodoxă Oradea-Vii, dar și de la credincioșii Parohiei „Sfânta Cruce” din Torino, Italia, cu care parohia orădeană este înfrățită.

Comentarii Facebook


Știri recente