Adunarea Tinerilor Creștini Ortodocși din Mitropolia Moldovei și Bucovinei – Ediția a III-a

Arhiepiscopia Iașilor va organiza, în perioada 26-29 iulie 2012, la Nemțișor, Adunarea Tinerilor Creștini Ortodocși din Mitropolia Moldovei și Bucovinei. În fiecare zi se va sluji Sfânta Liturghie, care va fi urmată de sesiuni de lucru pe grupe. Programul va cuprinde pelerinaje, activități sportive și conferințe. Tabăra se va încheia duminică, 29 iulie, după concluziile întâlnirii în plen, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

În perioada 26-29 iulie 2012, la Nemțișor, aflat în vecinătatea Mănăstirii Neamț și a Schitului Icoana Nouă, va avea loc Adunarea Tinerilor Creștini Ortodocși din Mitropolia Moldovei și Bucovinei. Evenimentul va avea loc cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și va reuni tineri din Moldova, Dobrogea, Basarabia, Ucraina sau Franța. Tema celei de-a treia ediții a adunării este ‘Cui și cum dăruim dragostea noastră? Iubirea – șansă, binecuvântare și limite’.

Mâine seară, de la ora 19:30, regizorul Dan Puric va susține conferința ‘Despre iubirea creștină’, iar la final va răspunde întrebărilor pe care tinerii le vor adresa.

Vineri, 27 iulie, Sfânta Liturghie va fi oficiată de Preasfințitul Siluan, Episcopul Episcopiei Române Ortodoxe a Italiei, iar sâmbătă, 28 iulie, în mijlocul tinerilor va sluji Înalt Preasfințitul Teofan. De asemenea, duminică, 29 iulie, Sfânta Liturghie va fi oficiată de IPS Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord. Răspunsurile la strană vor fi oferite de participanții la tabără. Ei vor avea posibilitatea să se spovedească pentru a primi Sfânta Împărtășanie.

În tabăra de la Nemțișor vor veni 650 de tineri care vor avea în program, pe lângă sesiunile de lucru, activități sportive și pelerinaje la așezările monahale din apropierea Mănăstirii Neamț.

Fiecare grupă de tineri va purta numele unui sfânt din calendarul Bisericii Ortodoxe. ‘Vom avea șase sesiuni de lucru de câte o oră și jumătate, pe parcursul cărora tinerii grupați în echipe de câte 20 vor aprofunda tema acestei ediții. Participanții vor discuta împreună și vor încerca să obțină câteva concluzii și să obțină răspunsuri la frământările caracteristice vârstei lor. Ne dorim ca ei să plece către casele lor cu un sistem de valori creștine pe care să-l transmită și celor din jur. În organizarea taberei s-au implicat în mod deosebit Gabriela Pipirig, pr. Cristian Ștefan de la parohia Vorona-Centru, Protopopiatul Botoșani, pr. Marian Filip, pr. Gheorghe Marian Filip, coordonatorul Asociației Tineretul Ortodox Român – filiala Tg. Neamț, și voluntari de la Asociația Tineretul Ortodox Român și de la Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români – filiala Iași’, a spus protos. Nicodim Petre, coordonatorul Compartimentului asociații de tineret din cadrul Sectorului de misiune, statistică și prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…