Adunarea generală anuală a organizațiilor ortodoxe Pro-Vita, la final

Adunarea generală anuală a organizațiilor ortodoxe Pro-Vita din România s-a încheiat astăzi, 30 iulie 2011, la Seminarul Teologic „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț, după cum ne informează Radio TRINITAS.

Membrii asociațiilor au discutat despre pericolele cu care se confruntă familia creștină contemporană. La eveniment, pe parcursul celor trei zile, au participat Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, reprezentanți ai Asociațiilor studenților creștin-ortodocși din țară, dar și beneficiari care au împărtășit din experiența proprie.

Tinerii trebuie să înțeleagă importanța vieții și să refuze cultura morții, subliniază părintele profesor universitar Vasile Mihoc, Președintele Federației Organizațiilor Ortodoxe Pro-Vita din România. ‘Tinerii nu știu cât de grave sunt urmările păcatului, păcate pe care mass media și contextul vieții contemporane îl prezintă de multe ori ca având aspecte frumoase, ori atunci când tinerii sunt informați, sunt șocați să descopere cruda realitate, a păcatelor împotriva castității, împotriva vieții’, a mărturisit părintele Vasile Mihoc.

Federația Pro Vita a fost constituită în urmă cu 7 ani. La ora actuală numără 21 de asociații care activează în scopul promovării unei vieți morale creștin-ortodoxă.

Comentarii Facebook


Știri recente