Adunarea Generală a Societății Ortodoxe Naționale a Femeilor Române, filiala Craiova.

Sala de festivități a căminului preoțesc ‘Renașterea’ din Craiova a găzduit sîmbătă, 19 martie, Adunarea Generală a Societății Ortodoxe Naționale a Femeilor Române (SONFR), filiala Craiova, după cum ne informează ‘Ziarul Lumina’. Întrunirea a avut loc în prezența Înalt Preasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei.

Manifestarea a debutat cu un scurt program de muzică religioasă, interpretat de Grupul vocal ‘Renașterea’. A urmat prezentarea dării de seamă pentru activitățile derulate în anul 2010. Cu acest prilej, membrele SONFR Craiova au supus spre aprobare bugetul alocat acțiunilor culturale, filantropice și misionare pentru anul 2011. În cadrul planurilor de viitor au fost scoase în relief activitățile de consiliere, cercetare și ajutor material pentru cele două penitenciare din municipiu, spitale, grădinițe, cămine de bătrâni și de copii din Arhiepiscopia Craiovei. De asemenea, au fost prezentate și rapoartele Comisiei administrativ-financiare și ale Comisiei de cenzori din cadrul SONFR. Principalul obiectiv al activităților derulate pe parcursul anului precedent a reieșit din prezentarea făcută de președinta SONFR Craiova, Adriana Bursuc, care a subliniat că ‘societatea a avut ca prioritate sporirea numărului de acțiuni umanitare prin care femeile ortodoxe se străduiesc să aducă puțină bucurie în sufletele și viețile persoanelor defavorizate, a persoanelor care, indiferent de motiv, se află într-o situație de suferință și au nevoie de un gest, de un cuvânt frumos, de cineva care să le asculte în primul rând’.

Prezentarea noului statut

Un punct esențial al întâlnirii l-a constituit prezentarea noului statut pentru viitoarea Fundație ‘Societatea Ortodoxă a Femeilor’ din Craiova, care urmează să fie atestată juridic în primăvara aceasta.

La final, Înalt Preasfințitul Părinte Irineu le-a felicitat pe membre pentru activitatea derulată și le-a asigurat de tot sprijinul în vederea concretizării viitoarelor proiecte care urmează să fie implementate anul acesta.

Societatea Ortodoxă Națională a Femeilor Române din Craiova a fost înființată în anul 1910 și desființată în 1948 de regimul comunist. La data de 25 martie 1996 a redobândit personalitate juridică prin sprijinul vrednicului de pomenire mitropolit Nestor Vornicescu al Olteniei. Astăzi, numărul membrelor active ale SONFR Craiova a ajuns la 185.

Comentarii Facebook


Știri recente