Adunarea Generală a Societății Femeilor Creștin-Ortodoxe din Timișoara

Luni, 14 martie, de la ora 16:00, a avut loc Adunarea Generală a Societății Femeilor Creștin-Ortodoxe din Timișoara. Întâlnirea a avut loc în sala de festivități a Centrului Eparhial, prezente fiind peste 50 de membre ale societății, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat. Din încredințarea IPS Nicolae, Mitropolitul Banatului, au participat la eveniment Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, și pr. Ionel Popescu, vicar administrativ.

În cadrul Adunării Generale a fost prezentat raportul de activitate și financiar-contabil pe anul 2010. De asemenea, a fost aleasă noua conducere pe următorii trei ani și s-a prezentat proiectul programului de activități pe 2011. Părintele Ionel Popescu a arătat că ‘membrele Societății Femeilor Ortodoxe din Timișoara desfășoară o frumoasă și pilduitoare activitate de slujire a Bisericii și a semenilor’. ‘Această activitate se concretizează prin participarea la sfintele slujbe în bisericile timișorene, împodobirea acestora cu veșminte și obiecte de cult, cântarea corală și implicarea în sprijinirea filantropiei parohiale, la care dumnealor au un aport remarcabil. Un exemplu demn de semnalat este că, în această iarnă, una dintre membrele societății a însoțit o credincioasă paralizată la Centrul de recuperare de la Dezna, județul Arad, îngrijind-o cu dragoste ca pe propria sa mamă sau soră timp de trei săptămâni’, a precizat părintele Ionel Popescu.

Femeile creștin-ortodoxe timișorene participă activ la vizitarea bolnavilor din spitale, vârstnicilor din aziluri, deținuților din penitenciar, copiilor din Spitalul de Neuropsihiatrie, dar și în afara orașului, mai ales în localitățile Jebel și Gătaia, unde sunt internați semeni ai noștri cu afecțiuni psihice. Aceștia primesc în cursul anului ajutoare din partea societății sub formă de îmbrăcăminte, încălțăminte, dulciuri, unele doamne participând la Taina Maslului, oficiată special pentru acești bolnavi.

Sprijin moral, prin Radio Reșița

În același timp, prof. Doina Seracin, președinta Societății Femeilor Creștin-Ortodoxe, filiala Timișoara, a declarat că ‘au fost încheiate protocoale de colaborare cu diferite instituții și școli, s-au făcut deplasări la biserici din Timișoara, precum Ronaț, Sfântul Arhidiacon Ștefan, Fabric Vii, Freidorf și Iosefin’. ‘În fiecare săptămână, membre ale societății ajută la pregătirea și distribuirea hranei oferite de cantina socială a Parohiei Timișoara Iosefin. Elena R. Anton, președinta fondatoare a societății, a continuat și în acest an colaborarea cu Radio Reșița, unde telefonic sunt ajutați mulți oameni, oferindu-li-se un adevărat suport moral. Prin grija ing. Rodica Popescu, vicepreședinta societății, au fost organizate două pelerinaje la mănăstiri din Banat, în lunile iulie și octombrie, și s-a participat la Sfânta Liturghie de la Mănăstirea Prislop și la parastasul oficiat la mormântul cunoscutului duhovnic Arsenie Boca’, a mai spus prof. Doina Seracin.

Comentarii Facebook


Știri recente