Adunarea Generală a membrilor Fundației „Episcop Melchisedec”

La Centrul Eparhial Roman a avut loc în această seară Adunarea Generală a membrilor Fundației „Episcop Melchisedec” a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Întrunirea a fost prezidată de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, care este și președintele fundației.

În debutul întâlnirii, părintele Ioan Gherasimescu, vicar-adiministrativ al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului a făcut o prezentare a realizărilor pe anul 2010 ale Fundației „Episcop Melchisedec”, amintind faptul că statutul acesteia a fost conturat. Părintele vicar-administrativ Ioan Gherasimescu a adăugat faptul că întâlnirea are ca scop discutarea a două subiecte importante: votarea raportului general privind activitățile Fundației „Episcop Melchisedec” derulate în anul 2010 și aducerea de completări statutului Fundației „Episcop Melchisedec” în baza căruia să se poată dezvolta o serie de activități potrivit nevoilor timpului și în baza legislației actuale. Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a remarcat în cuvântul rostit importanța Fundației „Episcop Melchisedec”, amintitnd că în ultimii ani aceasta a avut o activitate intensă. „Scopul nostru este acela de a accentua dimensiunea profetică a Bisericii, de a spune oamenilor că Împărăția lui Dumnezeu nu este din lumea aceasta. Fundația «Episcop Melchisedec» este una din cele mai importante fundații ale Bisericii Ortodoxe Române, fiind constituită de multă vreme”, a spus PS Ioachim Băcăuanul care a mulțumit tuturor celor care au contribuit la reorganizarea Fundației „Episcop Melchisedec”.

Program cu fonduri europene

În cadrul întrunirii s-au stabilit strategiile pentru implementarea proiectelor în cadrul Centrului de zi pentru copii din familii aflate în dificultate „Episcop Melchisdec” și în cadrul Centrului Social multifuncțional „Episcop Melchisedec” pentru ajutorarea persoanelor defavorizate și a celor care sunt victime ale violenței în familie. „După cum se știe în ultimul deceniu, sub președinția Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, fundația înființată de ilustrul episcop Melchisedec, și-a redobândit patrimoniu imobiliar, derulând mai multe proiecte social-filantropice și cultural misionare în Eparhia Romanului și Bacăului. Mai mult, în anul 2008, cu binecuvânarea PS Ioachim Băcăaunul, a fost înființată o filială a Fundației și la Bacău. În momentul de față, Fundația «Episcop Melchisedec» are în derulare un program cu fonduri europene care constă în reamenajarea clădirilor aparținând fundației și organizarea în aceste spații”, a declarat pr. Constantin Gherasim, inspector în probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Comentarii Facebook


Știri recente