Adunarea generală a membrilor CAR din Mitropolia Olteniei

Membri Casei de Ajutor Reciproc (CAR) a clericilor și credincioșilor laici din Mitropolia Olteniei s-au reunit astăzi, 9 februarie 2012, în cadrul Adunării generale anuale. Întrunirea, prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu, a avut loc în sala de festivități a Căminului militar nr. 1 din Craiova, a precizat Gheorghe Cioiu.

În deschiderea Adunării a fost prezentat Raportul cu privire la contul de gestiune și bilanțul gestionar pe anul 2011 și s-a aprobat Planul financiar pentru anul în curs. Din bilanțul activităților derulate în 2011, prezentat de d-na Aurora Troacă, vicepreședinte CAR Craiova, a rezultat creșterea numărului de membri cotizanți, care a ajuns în luna decembrie a anului trecut să depășească pragul de 1400, reprezentând personal clerical și credincioși laici. De asemenea, a fost remarcată creșterea profitului realizat, fapt ce a permis acordarea mai multor ajutoare și dividente, în conformitate cu statutul juridic al organizației. În afara împrumuturilor acordate, 113 membri au beneficiat anul trecut de ajutoare pentru boală, 34 membri, de ajutoare pentru naștere, iar 12 membri, de ajutoare pentru deces.

În cuvântul rostit la finalul întrunirii, Mitropolitul Olteniei a apreciat în mod deosebit rezultatele obținute de CAR a Mitropoliei Olteniei în cursul anului precedent: „Mă bucură faptul că anul trecut s-a reușit acordarea mai multor ajutoare, fie pentru pentru nașterea de prunci, fie pentru înmormântare, sau pentru cei care sunt bolnavi și au nevoie de sprijin. Sperăm ca și anul acesta ajutoarele să fie consistente și fiecare membru CAR, care are nevoie de sprijin, să primească susținerea necesară și să simtă că face parte din marea familie a Bisericii din Oltenia”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit.

Casa de Ajutor Reciproc din Craiova funcționează sub patronajul Mitropoliei Olteniei și a fost înființată în anul 1949. După cum a spus președintele acesteia, părintele Virgil Preda, în prezent ea este formată din membri cotizanți reprezentând clerici și credincioși laici din Arhiepiscopia Craiovei, Arhiepiscopia Râmnicului și Episcopia Severinului și Strehaiei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…