Adunarea generală a Asociației Vasiliada

Adunarea Generală a Asociației Vasiliada, din cadrul Arhiepiscopiei Craiovei, s-a întrunit joi, 29 martie 2012, în sala de festivități a Centrului Social „Mitropolitul Firmilian”. Pe ordinea de zi a figurat prezentarea Dării de seamă privind activitatea desfășurată în anul 2011, aprobarea raportului financiar și a bugetului previzionat pentru 2012, prezentarea și aprobarea strategiei și a obiectivelor pentru anul în curs.

În deschiderea adunării, Înalt Preasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a vorbit despre foloasele pe care Asociația Vasiliada le-a adus de-a lungul timpului creștinilor aflați în suferință.

„Sfântul Vasile cel Mare este părintele acestei asociații și, în același timp, al acestei inițiative. El s-a ostenit pentru cei săraci, a vindecat pe cei bolnavi, a mângâiat pe cei necăjiți și orfani. Iată că și noi avem aasăzi posibilitatea, ca, reuniți în jurul acestui ideal și având ajutorul și sprijinul Sfântului Vasile cel Mare, să ducem mai departe mandatul pe care Dumnezeu ni l-a dat din punct de vedere creștinesc. Avem așadar datoria sfântă de a-i ajuta pe cei necăjiți. Așa se face că asociația noastră sporește prin activități, prin lucrări și prin proiectele pe care le derulează în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei”, a subliniat IPS Părinte Mitropolit Irineu.

Sprijin pentru 1820 de persoane nevoiașe

Părintele Adrian Stănulică, președintele Asociației Vasiliada, a amintit că, în anul 2011, Asociația a ajutat 1820 de beneficiari din județele Dolj și Gorj, prin programele sociale derulate în cadrul a nouă așezăminte sociale. De asemenea, părintele Stănulică a menționat că toate aceste rezultate au fost obținute cu ajutorul a 45 de specialiști și 67 de voluntari. „Pentru anul în curs, membrii Adunării Generale au aprobat principalele direcții strategice de acțiune. Ele vizează, pe de o parte, consolidarea stabilității financiare prin atragerea de noi finanțări nerambursabile, în special finanțări din partea Uniunii Europene, dar, în același timp, ne propunem să dezvoltăm activități de economie socială. Ne propunem să înființăm o întreprindere socială în cadrul căreia urmează să lucreze persoane care s-au eliberat din sistemul de detenție. Cel de-al doilea obiectiv strategic este de a ne dezvolta aria de proiecte și servicii sociale”, a încheiat președintele Asociației Vasiliada.

Principala activitate a Asociației „Vasiliada” reprezintă oferirea de servicii sociale persoanelor, familiilor, grupurilor sociale și comunităților aflate în situații de dificultate sau generatoare de marginalizare socială.

Comentarii Facebook


Știri recente