Adunarea Festiva dedicata Zilei Eroilor

Asociatia Nationala ‘Cultul Eroilor’ a organizat marti, 3 iunie 2003, la Palatul Patriarhiei, Adunarea Festiva inchinata Zilei Eroilor, actiune care se inscrie in programul manifestarilor legate de cinstirea eroilor neamului.

Biserica Ortodoxa Romana a acordat in permanenta respectul si cinstirea cuvenita eroilor neamului, pomenindu-i neincetat in rugaciuni speciale, iar dupa Revolutia din 1989, Sfantul Sinod a reluat traditia bisericeasca de a sarbatori ziua inchinata eroilor la Inaltarea Domnului.

Prezent la manifestare, Prea Fericitul Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a apreciat eforturile Asociatiei Nationale ‘Cultul eroilor’ pentru acordarea cinstirii cuvenite martirilor neamului.

Intre eforturile intreprinse de Biserica Ortodoxa Romana de a acorda valoarea cuvenita cinstirii eroilor se inscriu si demersurile intreprinse in vederea construirii Catedralei Mantuirii Neamului. Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist a afirmat printre altele ca: ‘Este nevoie de reinvierea cinstirii eroilor, oferindu-i insa un continut liturgic. Coroana de flori are valoarea sa, dar adevarata cinstire o reprezinta rugaciunea pentru ei la monumentele lor. Pomenirea lor la un sfant altar reprezinta adevarata recunoastere a jertfei lor. Avem nevoie pentru aceasta de o biserica inchinata martirilor neamului nostru.

Biroul de Presa si Comunicatii al

Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Romane

Comentarii Facebook


Știri recente