Adunarea federațiilor Crucii Albastre din 86 de țări, la Sibiu

În perioada 8-12, la Sibiu, are loc Adunarea Generală a Federației Internaționale a Crucii Albastre, la care participă delegați ai organizațiilor din 86 de țări. În cadrul lucrărilor adunării generale, joi, 11 octombrie, este organizată o conferință în care vor fi prezentate proiectele asociațiilor realizate în ultimii patru ani, co-finanțate printr-o campanie TV a Crucii Albastre din Norvegia, prin intermediul Federației Internaționale. De asemenea va fi prezentată ‘Alchool Policy’ – strategia de intervenție a Crucii Albastre Internaționale la nivel politic, pentru a reduce urmările sociale negative ale abuzului și dependenței de alcool.

În deschiderea conferinței, care va avea loc la 11 octombrie, de la ora 9:00, la Sala Paris a Hotelului Continental Forum din Sibiu, vor vorbi Geir Gundersen (Norvegia), președintele Federației Internaționale, pr. Constantin Necula, președintele Asociației Crucea Albastră din România, Anne Babb (Finlanda), secretarul general al Federației Internaționale, și alți oaspeți, după cum ne informează Ziarul Lumina.

După încheierea conferinței, în care vor fi prezentate mai multe tipuri de proiecte, pe secțiunile prevenție, consiliere și terapie, grupuri de suport, oaspeții străini vor vizita centrele de recuperare ale Crucii Albastre din România. Mai întâi este programată o vizită la Așezământul ‘Nazaret’ de la Șura Mică, județul Sibiu, amplasat în fosta casă parohială evanghelică, lângă biserica din centrul comunei. Aici va avea loc și un moment festiv la noua casă ‘Potterâs House’ ridicată cu ajutorul Federației Internaționale, prin firma Hardwork Sibiu, și care este aproape de finalizare. Apoi, va fi vizitat Centrul ‘Insula Speranței’ de la Șelimbăr, în vecinătatea Sibiului, un centru destinat recuperării femeilor dependente de alcool.

‘Pentru prima dată are loc în România Adunarea Generală a Federației Internaționale a Crucii Albastre, la care participă delegați ai organizațiilor din 86 de țări și peste 100 de invitați. Primele zile sunt dedicate activităților privind cultura de leadership în asociațiile Crucea Albastră. Ziua de joi, 11 octombrie, este dedicată proiectelor dezvoltate de Crucea Albastră din România, cele de la Șura Mică și de la Șelimbăr, iar vineri, 12 octombrie, au loc alegeri pentru structurile organizației’, a spus pr. Constantin Necula, președintele Asociației Crucea Albastră din România. Importanța acestei manifestări este relevată prin alinierea politicii asociației din României la politica internațională a federației și prin încercarea de a identifica noi resurse pentru dezvoltarea și susținerea proiectelor de combatere a consumului de alcool și a drogurilor, după cum a mai spus pr. Constantin Necula. Asociația Crucea Albastră din România funcționează în cadrul unui parteneriat între Biserica Ortodoxă și Biserica Evanghelică Luterană.

Comentarii Facebook


Știri recente