Adunarea Eparhială întrunită la Timișoara

În această sâmbătă, 21 ianuarie 2012, au avut loc și lucrările Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Timișoarei. Din încredințarea Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, acestea s-au desfășurat în orașul de pe Bega sub președinția Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, după cum ne informează TRINITAS TV.

Întrunirea a fost precedată de oficierea slujbei de Te Deum în Biserica „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș”, din incinta reședinței mitropolitane. Apoi, în cadrul lucrărilor propriu-zise, au fost prezentate rapoartele de activitate pentru anul 2011 la nivelul întregii eparhii.

„Au fost abordate toate problemele bisericești, culturale, economice, patrimoniale, social caritative de la nivelul eparhiei noastre insistându-se în mod cu totul deosebit pentru implicarea mirenilor în viața noastră bisericească, pentru dezvoltarea școlilor de cântăreți bisericești atât de necesare la momentul actual și întărirea fondului pastoral misionar necesar salarizării preoților. De asemenea se va tipări anul acesta monografia eparhiei noastre și monografia catedralei mitropolitane, vor fi inițiate noi proiecte social caritative (etc)”, după cum a precizat pentru Radio TRINITAS părintele Ionel Popescu, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Timișoarei

De asemenea, cu acest prilej, reprezentanții fundațiilor, asociațiilor, organizațiilor și diferitelor instituții din eparhie, inclusiv stareții, au discutat pe marginea raportului prezentat și au formulat o serie de propuneri pentru acest an, necesare intensificării vieții bisericești.

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 9 – 15 mai 2022

Legătura dintre biserică și sat, ca o împletire între viața laică și cea religioasă, a putut fi văzută atât în evenimentele organizate la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București în săptămâna precedentă, cât…