Adunarea Eparhială întrunită în Arhiepiscopia Timișoarei

La sediul Mitropoliei Banatului din Timișoara s-au desfășurat sâmbată, 21 ianuarie 2012 lucrările Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Timișoarei. Din încredințarea Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, acestea au avut loc sub președinția Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, potrivit mitropolia-banatului.ro.

Lucrările Adunării Eparhiale au debutat la ora 8:30, cu oficierea slujbei de Te Deum în biserica „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș”, din incinta reședinței mitropolitane. Apoi, începând cu ora 9:00 toți cei prezenți s-au îndreptat spre sala de festivități a Centrului eparhial, unde s-a desfășurat ședința de lucru a Adunării Eparhiale. În deschidere, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul a transmis tututror celor prezenți binecuvântarea și alesele gânduri de bine și apreciere ale Înalt Preasfințitului Părinte Mitropolit Nicole, pentru dăruirea și implicarea de care dau dovadă în bunul mers al vieții bisericești din Banat. În cadrul primei părți a lucrărilor, a fost ales secretariatul ședinței format din pr. prof. Sebastian Ardelean, acad. prof. univ. dr. Ion Păun Otiman și prof. univ. dr. Ioan Talpoș, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

În continuare, părintele secretar a făcut apelul nominal, iar părintele Ionel Popescu, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Timișoarei, a prezentat raportul general de activitate pe anul 2011. Raportul a cuprins o sinteză a activităților desfășurate la nivelul întregii eparhii, structurate în capitole precum, „Asigurarea asistenței religioase”, „Contribuția credincioșilor la dezvoltarea activității bisericești”, „Învățământul teologic și educația religioasă a elevilor”, „Activitatea culturală” , „Activitatea de patrimoniu”, „Activități administrativ-gospodărești și economico-financiare” și „Activitatea social – filantropică”. După citirea raportului general, membrii Adunării s-au retras pentru deliberările pe comisii de lucru: Administrativ-bisericească, Cultural-educațională, Economică, patrimoniară și bugetară, Social-filantropică și comisia Organizatorică și de validare. În acest timp, în sală au rămas reprezentanții fundațiilor, asociațiilor, organizațiilor și diferitelor instituții din eparhie, inclusiv stareții, care au discutat pe marginea raportului prezentat și au formulat o serie de propuneri necesare intensificării vieții bisericești în anul următor.

La revenirea membrilor Adunării, s-a reluat ședința în plen, iar propunerile comisiilor au devenit hotărâri ale Adunării Eparhiale pentru anul în curs.

Cuvântul de încheiere i-a revenit Prea Sfințitului Părinte Paisie Lugojanul, care a sintetizat cele cuprinse în deciziile adoptate și luările de cuvânt ale invitaților. Totodată, Preasfinția Sa a transmis celor prezenți încredințarea că toate proiectele propuse pentru anul în curs vor fi împlinite cu ajutorul lui Dumnezeu și datorită bunei colaborări dintre Arhiepiscopia Timișoarei și principalele instituții locale și județene.

Comentarii Facebook


Știri recente