Adunarea Eparhială a Episcopiei Tulcii

Sâmbătă, 23 ianuarie, vor avea loc la Tulcea lucrările Adunării Eparhiale. Acestea vor debuta prin slujba Sfintei Liturghii arhierești săvârșită de către Preasfinția Sa Visarion, în Catedrala Episcopală «Sfântul Nicolae», înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, ne informează Biroul de Presă al Episcopiei Tulcii. Sfânta Liturghie va fi urmată de slujba de Te Deum prin care se va mulțumi lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra preoților și credincioșilor din Eparhia Tulcii în cursul anului trecut și se va cere binecuvântare și ajutor pentru noul an de activitate.

În sala festivă a Episcopiei, se vor desfășura apoi lucrările propriu-zise ale Adunării Eparhiale. Vor fi prezentate și analizate rapoartele de activitate pe anul 2009, a celor cinci sectoare care vor reflecta activitatea depusă în Episcopia Tulcii pe plan bisericesc, economic, cultural, social, filantropic.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia Românească în Ungaria

Cu ocazia Zilei Ungariei (23 Octombrie), prezentăm principalele date despre românii ortodocși din această țară. Românii din Ungaria se împart în două principale categorii: comunitatea istorică românească a românilor care, după trasarea graniţelor actuale, au…