Adunarea Eparhială a Episcopiei Oradiei

A avut loc astăzi, 8 mai, ședința de constituire a Adunării Eparhiale a Episcopiei Oradiei. Întrunirea s-a desfășurat la Reședința episcopală din Oradea.

În cursul dimineții, în Paraclisul episcopal „Sfinții Ierarhi Ilie Iorest și Sava Brancovici, Mitropoliții Transilvaniei”, Preasfințitul Părinte Episcop Sofronie a oficiat Sfânta Liturghie și îndătinata slujbă de Te Deum.

În cadrul ședinței s-a luat hotărârea înființării „Asociației Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradiei”, care va desfășura diverse activități cu caracter misionar, social-filantropic și cultural-educațional, informează TRINITAS TV.

Preasfințitul Părinte Episcop Sofronie a oferit mai multe informații cu privire la acest eveniment: „Am găsit de cuviință ca în această zi în care noi ne constituim în noua Adunare eparhială din care fac parte numai bărbați, 10 clerici și 20 de mireni, pentru a arăta întregirea misiunii Bisericii ca pe lângă Adunarea noastră eparhială care este organismul deliberativ al Sfintei noastre Episcopii, am găsit de cuviință să aducem bucurie și credincioaselor. De aceea acum este doar anunțul de înființare urmând ca zilele următoare să punem în aplicare după prevederile statutare, existente și în celelalte Episcopii din Țara noastră, să punem în lucrare această nouă asociație ce va funcționa și funcționează deja cu binecuvântarea Sfintei Biserici”.

De asemenea, au fost aleși și cei trei delegați, un cleric și doi mireni, care vor reprezenta Eparhia Oradiei, împreună cu Preasfințitul Părinte Episcop Sofronie, în Adunarea Națională Bisericească.

Alegerile pentru Adunarea Eparhială s-au desfășurat, în cele zece circumscripții ale Episcopiei Oradiei, pe 15 aprilie.

Comentarii Facebook


Știri recente