Adunarea Eparhială a Episcopiei Giurgiului s-a constituit astăzi

La Mănăstirea Sf. M. Mc. Gheorghe din Giurgiu, a avut loc astăzi, 13 mai, Ședința de constituire a Adunării Eparhiale a Episcopiei Giurgiului, pentru mandatul 2010-2014. Evenimentul a debutat cu o slujbă de Te Deum, oficiată de către Întâistătătorul eparhiei noastre, în prezența membrilor Adunării. Ședința a fost deschisă de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, în calitate de președinte, prilej cu care Preasfinția Sa a evidențiat importanța acestui moment, făcând totodată o prezentare a tuturor realizărilor din timpul mandatului precedentei Adunări eparhiale, precum și a necesităților pastoral-misionare, culturale și sociale ale Episcopiei Giurgiului pentru următorii patru ani.

De asemenea, în cadrul ședinței, au fost validate mandatele membrilor aleși în cele zece circumscripții electorale, constituite în mod regulamentar pe teritoriul episcopiei noastre. Totodată, s-a aprobat componența comisiilor de lucru și a secretariatului Adunării, fiind în același timp desemnați și reprezentanții Episcopiei Giurgiului în Adunarea Națională Bisericească, membrii Consiliului Eparhial, ai Consistoriului, precum și delegații în Consistoriile Mitropolitane, informează episcopiagiurgiului.ro.

Alegerile pentru legislatura 2010-2014 au avut loc joi, 15 aprilie 2010. Pentru legislatura 2010-1014 s-au ales următoarele comisii: Comisia administrativ-bisericească; Comisia culturală-educațională; Comisia economică, bugetară și patrimonială; Comisia social-filantropică; Comisia organizatorică, juridică și de validare. Adunarea Eparhială este organul eparhial deliberativ, ce are în componență 30 de membrii (10 clerici și 20 mireni), împărțiți pe cinci comisii de lucru: administrativ-bisericească; cultural-educațională; economică, bugetară și patrimonială; social-filantropică și organizatorică; juridică și de validare. Adunarea Eparhială analizează dările de seamă anuale ale fiecărui sector al Episcopiei și aprobă proiectele ce urmează să fie desfășurate.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…